ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Η εμφάνιση του παιδιού αποκάλυψε το λάθος στην εξωσωματική

Ισπανία: Η εμφάνιση του παιδιού αποκάλυψε το λάθος στην εξωσωματική
AP

Το νοσοκομείο κατά τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης μπέρδεψε το σπέρμα του υποψήφιου πατέρα με κάποιου άλλου

Αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, διεκδικεί ένα ζευγάρι στην Ισπανία, μετά την αποκάλυψη ότι δεν είναι οι βιολογικοί γονείς ενός παιδιού, λόγω λάθους στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η οικογένεια από την Ανδαλουσία, μήνυσε το Νοσοκομείο Puerta del Mar στο Κάδιθ της Ισπανίας, καταγγέλλοντας ότι μπέρδεψε το σπέρμα του υποψήφιου πατέρα με κάποιου άλλου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το ζευγάρι άρχισε να υποψιάζεται πως κάτι περίεργο συνέβαινε λόγω της εμφάνισης του παιδιού, δύο χρόνια αργότερα, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Η αποκάλυψη έγινε πριν από λίγες εβδομάδες, όταν φίλος της οικογένειας αποκτώντας πρόσβασης λόγω ιατρικής ιδιότητας στο πιστοποιητικό γέννησης, ανακάλυψε μια ασύμβατη ομάδα αίματος με τον υποτιθέμενο πατέρα του.

Η οικογένεια υπέβαλε καταγγελία στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι το λάθος είχε προκαλέσει «πολύ σοβαρή και ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη».

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης στη μήνυση αναφέρεται ότι το λάθος κατέστρεψε το όνειρο του πατέρα να αποκτήσει βιολογικό παιδί με τη γυναίκα του, λέγοντας ότι η δοκιμασία θα έχει επίσης «ανυπολόγιστη πρόσθετη συναισθηματική και προσωπική επίδραση» στην οικογένεια στο μέλλον.

Λέγεται επίσης ότι η μητέρα βιώνει «αγωνία» αφού κυοφορούσε το παιδί ενός ξένου μέσα της αντί του συζύγου της.

Ο Ignacio Martínez, δικηγόρος στη διαδικασία και δικηγόρος που συνδέεται με τον Διαμεσολαβητή ασθενών, είπε ότι η υπόθεση είναι πρώτη, αλλά πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν κι άλλες παρόμοιες.

Το Υπουργείο Υγείας, δεν έχει προς το παρόν προβεί σε κάποιο σχόλιο, ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα.