ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Φονικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου από το Μισισιπή - 23 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

ΗΠΑ: Φονικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου από το Μισισιπή - 23 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
AP

Τουλάχιστον 24 αναφορές για ανεμοστρόβιλους δόθηκαν στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου από κυνηγούς και παρατηρητές καταιγίδων

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά το φονικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου από το Μισισιπή αργά την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών της πολιτείας, ο ανεμοστρόβιλος ο οποίος συνοδευόταν από ισχυρές καταιγίδες άφησε τα ίχνηα καταστροφής σε μία ακτίνα 160 χιλιομέτρων.

Τέσσερις άνθρωποι αγνοούνταν καθώς οι ομάδες έρευνας και διάσωσης χτένιζαν τις κατεστραμμένες περιοχές για επιζώντες, μετά την καταιγίδα που έπληξε το Σίλβερ Σίτι, μια πόλη 200 κατοίκων στο Δυτικό Μισισιπή, ανέφερε η Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης του Μισισιπή σε μια σειρά από tweets.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης βρέθηκαν επίσης στο Rolling Fork, μια πόλη 1.700 κατοίκων που δέχθηκε το κυρίως χτύπημα του ανεμοστρόβιλου, ανέφερε το CNN.

Τουλάχιστον 24 αναφορές για ανεμοστρόβιλους δόθηκαν στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου από κυνηγούς και παρατηρητές καταιγίδων.

Οι αναφορές εκτείνονταν από το δυτικό άκρο του Μισισιπή βόρεια μέσω του κέντρου της πολιτείας και μέχρι την Αλαμπάμα.