ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συγκλονίζει μετεωρολόγος με τον φονικό ανεμοστρόβιλο στο Μισισιπή - «Ιησού βοήθησέ τους»

ΗΠΑ: Συγκλονίζει μετεωρολόγος με τον φονικό ανεμοστρόβιλο στο Μισισιπή - «Ιησού βοήθησέ τους»

Τουλάχιστον 24 αναφορές για ανεμοστρόβιλους δόθηκαν στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου από κυνηγούς και παρατηρητές καταιγίδων - «Λύγισε» on air μετεωρολόγος 

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά το φονικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου από το Μισισιπή αργά την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών της πολιτείας, ο ανεμοστρόβιλος ο οποίος συνοδευόταν από ισχυρές καταιγίδες άφησε τα ίχνηα καταστροφής σε μία ακτίνα 160 χιλιομέτρων.

Τέσσερις άνθρωποι αγνοούνταν καθώς οι ομάδες έρευνας και διάσωσης χτένιζαν τις κατεστραμμένες περιοχές για επιζώντες, μετά την καταιγίδα που έπληξε το Σίλβερ Σίτι, μια πόλη 200 κατοίκων στο Δυτικό Μισισιπή, ανέφερε η Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης του Μισισιπή σε μια σειρά από tweets.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης βρέθηκαν επίσης στο Rolling Fork, μια πόλη 1.700 κατοίκων που δέχθηκε το κυρίως χτύπημα του ανεμοστρόβιλου, ανέφερε το CNN.

Τουλάχιστον 24 αναφορές για ανεμοστρόβιλους δόθηκαν στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου από κυνηγούς και παρατηρητές καταιγίδων.

Οι αναφορές εκτείνονταν από το δυτικό άκρο του Μισισιπή βόρεια μέσω του κέντρου της πολιτείας και μέχρι την Αλαμπάμα.

Η τραγωδία αυτή έκανε τον Αμερικανό μετεωρολόγο, Ματ Λάουμπχαν να «λυγίσει», αφήνοντας το συναίσθημα να τον κυριεύσει την ώρα που ήταν στον αέρα.

Όταν ο Ματ Λάουμπχαν είδε τα νέα στοιχεία για την πορεία της θεομηνίας στον Μισισιπή και κατάλαβε ότι ο ανεμοστρόβιλος και οι θύελλες δεν είχαν ηρεμήσει και απειλούσαν με ακόμα μεγαλύτερες καταστροφές και νεκρούς την πολιτεία των ΗΠΑ, «λύγισε».

Έσκυψε το κεφάλι του, έπιασε το στόμα του.

Φανερά συντετριμμένος άρχισε να λέει: «Ωχ, φίλε. Οι ισχυροί άνεμοι αλλάζουν συνεχώς πορεία. Και τώρα που μιλάμε, έρχονται οι νέες προβλέψεις. Ιησού, παρακαλώ βοήθησέ τους, αμήν», είπε ο Αμερικανός μετεωρολόγος.