ΚΟΣΜΟΣ

Οι Γάλλοι καίνε το Παρίσι και οι Μακρόν-Κάρολος θα έτρωγαν «σαν μονάρχες άλλης εποχής» - Το μενού

Οι Γάλλοι καίνε το Παρίσι και οι Μακρόν-Κάρολος θα έτρωγαν «σαν μονάρχες άλλης εποχής» - Το μενού
(Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Στο στόχαστρο των Γάλλων διαδηλωτών βρέθηκε η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στο Παρίσι - Αν και η επισκεψή του ακυρώθηκε λόγω των αναταρραχών, σάλο προκαλεί το... βασιλικό γεύμα που ετοιμαζόταν να του παραθέσει ο Γάλλος πρόεδρος Μακρον, το οποίο όπως γράφουν τα ΜΜΕ θύμιζει τραπέζι «μοναρχών άλλης εποχής»

Σάλο έχει προκαλέσει στην Γαλλία το λουκούλλειο γεύμα που είχε κανονιστεί για το γεύμα που θα παρέθετε ο πρόεδρος Μακρόν στον Βασιλιά Κάρολο εν μέσω διαμαρτυριών για το συνταξιοδοτικό, στο Παλάτι των Βερσαλλιών.

Σύμφωνα με την Daily Mail το... βασιλικό γεύμα είχε προγραμματιστεί να αποτελείτε από πανάκριβα τυριά και κρασιά με σεφ που έχουν κερδίσει αστέρι Michelin.

«Δεν λυπήθηκε τα λεφτά. Ο Μακρόν και ο Κάρολος επρόκειτο να δειπνήσουν σαν μονάρχες άλλης εποχής», είπε μια πηγή που συμμετείχε στις προετοιμασίες για την επίσκεψη που τελικά ακυρώθηκε εν μέσω διαμαρτυριών στη Γαλλία.

Οι σεφ που έχει κερδίσει αστέρι Michelin, Anne-Sophie Pic και Yannick Alléno επρόκειτο να ξεκινήσουν τη γιορτή με πράσινα σπαράγγια.

Το κύριο πιάτο ήταν κοτόπουλο Bresse με τρούφα, ακολουθούμενο από τυριά συμπεριλαμβανομένου ενός Comté τριάντα μηνών, «που είναι το αγαπημένο του βασιλιά», είπε η πηγή. Το Comté είναι ένα κλασικό γαλλικό τυρί που παρασκευάζεται από μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα στην περιοχή Franche-Comté της Ανατολικής Γαλλίας.

Το γλυκό θα ήταν «Ζελέ από ραβέντι» ενώ το επιδόρπιο - μια τάρτα με καραμέλα και αποξηραμένα φρούτα από τον διάσημο Γάλλο ζαχαροπλάστη Pierre Hermé.

Το κρασί, συμπεριλαμβανομένου του Claret για να πάει με το τυρί, θα προερχόταν από το κελάρι του παλατιού των Ηλυσίων, όπου «τα μπουκάλια ρουτίνας κοστίζουν χιλιάδες ευρώ», πρόσθεσε η πηγή.

Σχετικές ειδήσεις