ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Τους 29 έφτασαν οι νεκροί από το νέο ναυάγιο με μετανάστες

Τυνησία: Τους 29 έφτασαν οι νεκροί από το νέο ναυάγιο με μετανάστες
AP Photo

Τουλάχιστον 29 νεκροί από ναυάγιο στ' ανοικτά της Τυνησίας. Υπό προσωρινή κατάσχεση, στην Λαμπεντούζα, πλοιάριο ΜΚΟ που χρηματοδότησε ο Bansky

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, σε ναυάγιο που σημειώθηκε στ' ανοικτά των ακτών της Τυνησίας. Στο πλεούμενο επέβαιναν μετανάστες και πρόσφυγες προερχόμενοι από την υποσαχάρια Αφρική, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει τον διάπλου της Μεσογείου, με προορισμό την Ιταλία. Η ακτοφυλακή της Τυνησίας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, διέσωσε πέντε ανθρώπους και ανέσυρε δέκα πτώματα.

Στην Λαμπεντούζα, παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν σε προσωρινή κατάσχεση πλοιάριου της ΜΚΟ Louis Michele, η δράση της οποίας έχει στηριχθεί, οικονομικά, από το γνωστό καλλιτέχνη Bansky.

Σύμφωνα με τα μέλη της ΜΚΟ «οι ιταλικές αρχές δεν τους επιτρέπουν να σαλπάρουν και να μπορέσουν να ξεκινήσουν νέα επιχείρηση στην κεντρική Μεσόγειο». Όπως γράφει ο τύπος, η προσωρινή αυτή κατάσχεση, οφείλεται, πιθανώς, στο ότι το πλοίο μπορεί να πραγματοποίησε πολλαπλές επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών, πριν εισέλθει σε ιταλικό λιμάνι. Κάτι που απαγορεύεται από την νέα, σχετική, νομοθεσία της χώρας.