ΚΟΣΜΟΣ

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Στο φως το σκοτεινό παρελθόν του πρώην συζύγου της - Παρενοχλούσε νεαρές κοπέλες

H Έμιλι Ραταΐκόφσκι με τον πρώην σύζυγό της
H Έμιλι Ραταΐκόφσκι με τον πρώην σύζυγό της
ΑΡ

Ο  πρώην σύζυγος της Έμιλι Ραταϊκόφσκι, Σεμπάστιαν Μπέαρ ΜακΚλαρντ κατηγορείται οτι παρενόχλησε στο παρελθόν νεαρές κοπέλες τις οποίες κυνηγούσε εμμονικά στα σόσιαλ μίντια. Αυτός ειναι και ο λόγος που απολύθηκε από την εταιρεία παραγωγής στην οποία εργαζόταν, σύμφωνα με έγγραφα που φέρνει στο φως το Variety

Ο εν διαστάσει σύζυγος της Έμιλι Ραταϊκόφσκι και παραγωγός του φιλμ «Άκοπο Διαμάντι» (Uncut Gems) κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από αρκετές γυναίκες τις οποίες «παρακολουθούσε» στο Instagram, πριν κοιμηθεί μαζί τους .Ο 42χρονος φέρεται να επικοινώνησε με μια 17χρονη στο Instagram το 2016 πριν τη συναντήσει σε ένα λοφτ στο Soho. Ο παραγωγός της υποσχέθηκε ότι θα μπορούσε να συναντήσει τον σταρ του «Good Time», Ρόμπερτ Πάτινσον, στα γυρίσματα της ταινίας με παραγωγούς τους αδερφούς Τζος και Μπένι Σάφντι.

Ο Μπέαρ ΜακΚλερντ έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από δύο γυναίκες σε έγγραφα που έλαβε το Variety και για «προβληματική συμπεριφορά» από μια τρίτη. Η κοπέλα ισχυρίζεται ότι την άφησε να περιμένει σε ένα πλατό στη Νέα Υόρκη για να τη καλέσουν να παίξει τη σκηνή της και την ανάγκασε να γδυθεί μπροστά σε σχεδόν δώδεκα άνδρες καστ και μέλη του συνεργείου.

Η 24χρονη σήμερα γυναίκα ισχυρίζεται ότι ήταν επίσης γυμνή μπροστά στους αδερφούς Σάφντι και ότι ήταν ζευγάρι με έναν ηθοποιό που είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί πριν προσληφθεί για την ταινία. Εκπρόσωπος των παραγωγών είπε στο Variety: «Η ομάδα Elara ενημερώθηκε για τη συμπεριφορά του ΜακΚλαρντ τον Ιούλιο του 2022. Ανέλαβαν άμεσα μέτρα και τον απέλυσαν».

Ο παραγωγός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη μέση μιας αμφιλεγόμενης δικαστικής διαμάχης με την 31χρονη πρώην σύζυγό του. Επίσης, βρίσκεται σε διαμάχη με τους αδερφούς Σάφντι, οι οποίοι τον απέλυσαν από την κοινή εταιρεία παραγωγής τους, Elara Pictures, το περασμένο καλοκαίρι.

Δεν είναι σαφές εάν τα έγγραφα που έλαβε το Variety βγήκαν στο φως στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας διαζυγίου μεταξύ του εν διαστάσει ζευγαριού ή της εσωτερικής έρευνας για την απόλυσή του από την εταιρεία παραγωγής. Σε μια δήλωση, η οποία έγινε τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η γυναίκα είπε: «Ήμουν εντελώς έκπληκτη και ένιωσα τρομοκρατημένη. Η στενοχώρια μου επιδεινώθηκε μόνο όταν από το πουθενά, [ένας ηθοποιός] μου ψιθύρισε στο αυτί αν "μπορούσε να μου κάνει έρωτα, με ανοιχτές κάμερες" Είπα όχι»

Συνέχισε λέγοντας ότι άρχισε να κοιμάται με τον πρώην της Ραταϊκόσφσκι παρά το γεγονός ότι ήταν 17 ετών και το ζευγάρι συνέχισε σε μια συναινετική σχέση για περισσότερα από δύο χρόνια. Στη Νέα Υόρκη η ηλικία συναίνεσης είναι τα 17.

Το όνομα της γυναίκας εμφανίζεται στους τίτλους της ταινίας. Ο ΜακΚλαρντ δεν συζήτησε μαζί της την πληρωμή για τον ρόλο, αλλά της αγόραζε τα τσιγάρα στη συνέχεια. Μια δεύτερη γυναίκα - η οποία ήταν 18 ετών τη στιγμή του συμβάντος - ισχυρίζεται επίσης ότι δέχθηκε παρενόχληση από τον παντρεμένο τότε παραγωγό. Φέρεται να επικοινώνησε μαζί της στο Instagram και της υποσχέθηκε να την κάνει σταρ, ενώ εργαζόταν στο Uncut Gems – στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Άνταμ Σάντλερ.

Η δεύτερη γυναίκα ισχυρίζεται ότι ήταν καλεσμένη στο διαμέρισμα που μοιραζόταν ο ΜακΚλάρντ με την Ραταϊκόφσκι, όπου κοιμήθηκαν μαζί. Σε μια δήλωση πρόσθεσε: «Ο Σεμπάστιαν κι εγώ αρχίσαμε να φιλιόμαστε. Τα πράγματα κλιμακώθηκαν και μετά, χωρίς να ζητήσει τη συγκατάθεσή μου, ο Σεμπάστιαν μπήκε μέσα μου χωρίς να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό». Υποστήριξε ότι την αποκάλεσε επίσης «καθυστερημένη», πριν της πει ότι το είπε για αστείο. Τα έγγραφα αναφέρουν ότι τον κατηγορεί πως την παρακολουθούσε μέσω και της εφαρμογής στο τηλέφωνό της, καθώς και ότι έστειλε μηνύματα σε ένα 15χρονο κορίτσι στο Instagram.

Πηγές είπαν στο Variety ότι η επαφή του με την 15χρονο καθώς και οι ρομαντικοί δεσμοί του με μια τέταρτη γυναίκα στα γυρίσματα του Uncut Gems οδήγησαν στην απόλυσή του. Μια πέμπτη γυναίκα, η οποία έχει εργαστεί στη βιομηχανία του κινηματογράφου ως ασκούμενη και βοηθός, έδωσε επίσης μια δήλωση που ισχυρίζεται ότι είχε ενοχλητική συμπεριφορά.

Οι φίλοι της Ραταϊκόφσκι λένε ότι το μοντέλο δεν εκπλήσσεται από τους ισχυρισμούς. Εκπροσωπείται από τους Brett Ward και Jackie Combs στο διαζύγιο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η εταιρεία τους είχε χειριστεί προηγουμένως το σκληρό διαζύγιο του Toμ Κρουζ Cruise και της Kέιτι Χολμς. H Ραταϊκόφσκι και ο ΜακΚλάρντ παντρεύτηκαν στη Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο του 2018 μετά από σχέση για μόλις δύο εβδομάδες. Ο Ραταϊκόφσκι αγωνίζεται για την αποκλειστική επιμέλεια του γιου τους Σιλβέστερ, ο οποίος γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2021.