ΚΟΣΜΟΣ

Στόρμι Ντάνιελς: Ο βίος και η πολιτεία της πορνοσταρ που «τα έβαλε» με τον Τραμπ

Η Στόρμι Ντάνιελς
Η Στόρμι Ντάνιελς
ΑΡ

Η Στόρμι Ντάνιελς είναι ηθοποιός σε τανίες για ενήλικες. Η σχέση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την έχει συστήσει στο ευρύ κοινό στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η Στέφανι Κλίφορντ, όπως ειναι το πραγματικό όνομα της Στόρμι Ντάνιελς συνάντησε τον Τραμπ το 2006 και ισχυρίστηκε ότι είχαν σεξουαλική σχέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, διασταυρώθηκε για πρώτη φορά με τον μεγιστάνα των ακινήτων που έγινε πολιτικός το καλοκαίρι του 2006 κατά τη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού τουρνουά γκολφ στη λίμνη Τάχο, στα σύνορα μεταξύ Καλιφόρνια και Νεβάδα.

Η ηθοποιός είχε μόλις κάνει μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία του Τζουντ Άπατοου, «Παρθένος ετών 40». Σύμφωνα με την αφήγηση της Ντάνιελς, ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος την κάλεσε στη σουίτα του, όπου την υποδέχθηκε ντυμένος με τις πιτζάμες του. Ισχυρίζεται ότι συνέχισαν να κάνουν αυτό που «μπορεί να ήταν το λιγότερο εντυπωσιακό σεξ που είχα ποτέ». Ο Τραμπ αρνήθηκε ότι είχαν ποτέ σεξουαλικές σχέσεις, κατηγορώντας την Ντάνιελς για «εκβιασμό» και λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί της είναι «συνολική απάτη».

Αυτό που είναι γνωστό με βεβαιότητα είναι ότι η Ντάνιελς έλαβε 130.000 δολάρια για να μη μιλήσει, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις οποίες ο Τραμπ ήταν υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Αυτή η πληρωμή βρίσκεται στο επίκεντρο της κατηγορίας του εισαγγελέα του Μανχάταν κατά του Τραμ για πιθανή παραβίαση των νόμων για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας.

H Στόρμι ΝτάνιελςΑΡ

Μόλις αποκαλύφθηκε η συναλλαγή το 2018, η Ντάνιελς ζήτησε από τα δικαστήρια να ακυρώσουν τη συμφωνία περί μη αποκάλυψης με τον Τραμπ και άρχισε να κάνει τον γύρο των τηλεοπτικών εκπομπών. Στην εκπομπή 60 Minutes του CBS, είπε ότι ήθελε να ξεκαθαρίσει οτι δεν είναι «θύμα», τονίζοντας ότι η σχέση τους ήταν συναινετική.

Η ηθοποιός ήταν επίσης ξεκάθαρη σχετικά με τις υποσχέσεις που της είχε δώσει ο Τραμπ σχετικά με έναν πιθανό ρόλο στην επιτυχημένη σειρά «The Apprentice», στην οποία πρωταγωνίστησε στη συνέχεια. «Φυσικά. Δηλαδή, δεν είμαι τυφλή. Αλλά την ίδια στιγμή, ίσως λειτουργήσει», είπε, προσθέτοντας ότι έβλεπε τη σχέση ως μια πιθανή ώθηση στην καριέρα της.

Το πραγματικό της όνομα είναι Στέφανι Γκρέγκορι Κλίφορντ αν και η ίδια προτιμά το καλλιτεχνικό της όνομα Στόρμι Ντάνιελς. Γεννήθηκε στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα και μεγάλωσε με τη μητέρα της μετά το διαζύγιο των γονιών της. Παραμελήθηκε από την οικογένειά της και κακοποιήθηκε σεξουαλικά στα εννιά της από έναν ηλικιωμένο άνδρα, όπως έγραψε σε απομνημονεύματα του 2018. Παρ' όλα αυτά, ήταν καλή μαθήτρια και παθιασμένη με τα άλογα.

Τα άλογα ήταν το κύριο ενδιαφέρον και το χόμπι της. Και η ίδια συντηρούσε οικονομικά τον εαυτό της δουλεύοντας σε στριπτιτζάδικα, ξεκινώντας από το λύκειο. Μετά το στριπτίζ στράφηκε βιομηχανία ταινιών για ενήλικες, όπου έγινε πρωταγωνίστρια, σκηνοθέτις και σεναριογράφος, κερδίζοντας πολλά βραβεία. Áρχισε να εμφανίζεται και να σκηνοθετεί πορνογραφικές ταινίες, χρησιμοποιώντας ένα ψευδώνυμο που προέρχεται από το όνομα που έδωσε ο μπασίστας των Mötley Crüe, Nikki Sixx στην κόρη του - Storm - και την προτίμησή της για το ουίσκι του Jack Daniel.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ προσβάλλουν τακτικά την Ντάνιελς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απηχώντας τον Ρεπουμπλικανό ηγέτη που της έδωσε το περιβόητο παρατσούκλι «αλογομούρα». Αλλά η 44χρονη Ντάνιελς –η οποία κάποτε σκεφτόταν να μπει στην πολιτική και η ίδια– χειρίστηκε σε μεγάλο βαθμό τα φώτα της δημοσιότητας με επιείκεια και χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις. Η Ντάνιελς, η οποία σκέφτηκε σοβαρά να θέσει υποψηφιότητα για μια θέση στη Γερουσία των ΗΠΑ για τη Λουιζιάνα το 2010, έχει μια κόρη και πέρυσι παντρεύτηκε τον τέταρτο σύζυγό της, τον συνάδελφό της στη βιομηχανία πορνό, τον ηθοποιό Μπάρετ Μπλέιντ.

«Λαμβάνω τόσα πολλά μηνύματα που δεν μπορώ να απαντήσω… επίσης δεν θέλω να χύσω τη σαμπάνια μου», έγραψε στο Twitter την Πέμπτη, ενώ τόνισε πως οι παραγγελίες για τα εμπορεύματά της #TeamStormy εκτοξεύθηκαν, μετά την απαγγελία κατηγοριών για τον Τραμπ στη Νέα Υόρκη .«Το κατηγορητήριο του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι λόγος χαράς», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της «Η σκληρή δουλειά και η ευσυνειδησία των ενόρκων πρέπει να γίνονται σεβαστά. Τώρα ας επικρατήσει η αλήθεια και η δικαιοσύνη».

Ο ρόλος της Ντάνιελς στην ποινική υπόθεση εναντίον του Τραμπ δεν είναι η πρώτη φορά που «τα βάζει» με έναν Ρεπουμπλικανό πολιτικό υψηλού προφίλ. Περίπου τρία χρόνια μετά την υποτιθέμενη σεξουαλική επαφή της με τον Τραμπ, μια φοιτήτρια κολεγίου της Νέας Ορλεάνης που αργότερα εργάστηκε ως συνεργάτης των Δημοκρατικών ξεκίνησε μια εκστρατεία που την έκανε να εξετάσει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα εναντίον του Ντέιβιντ Βίτερ, του τότε Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή των ΗΠΑ από τη Λουιζιάνα που ζητούσε επανεκλογή.

Ένας ερευνητής για λογαριασμό του εκδότη του περιοδικού Hustler Λάρι Φλιντ εκείνη την εποχή είχε μόλις αποκαλύψει τις κλήσεις του Βίτερ σε μια υπηρεσία συνοδών παρά το γεγονός ότι ήταν παντρεμένος και γνωστός υπέρμαχος των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών. Το κίνημα που προέκυψε με το όνομα Draft Stormy ώθησε την Ντάνιελς να περιοδεύσει στη Λουιζιάνα και – όπως είπε – να ακούσει τις σκέψεις των ψηφοφόρων για θέματα που ήταν σημαντικά για αυτούς.

Ωστόσο, η Ντάνιελς τελικά δεν έθεσε υποψηφιότητα. Ο Βίτερ κέρδισε επανεκλογή αλλά τελικά εγκατέλειψε το αξίωμα αφού έχασε τις εκλογές για κυβερνήτης της Λουιζιάνα το 2015.