ΚΟΣΜΟΣ

Η Ζαχάροβα ειρωνεύεται τις ΗΠΑ για την υπόθεση Τραμπ: Εκεί ούτε οι πρόεδροι δεν αισθάνονται ασφαλείς

Η Ζαχάροβα ειρωνεύεται τις ΗΠΑ για την υπόθεση Τραμπ: Εκεί ούτε οι πρόεδροι δεν αισθάνονται ασφαλείς
AP

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες ακόμη και οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν αισθάνονται ασφαλείς, καθώς μπορεί κινδυνέψουν με φυλάκιση», ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα

Με περιπαικτική διάθεση απέναντι στην Ουάσιγκτον εμφανίστηκε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαράροβα, η οποία σχολίασε την ποινική δίωξη του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η Μαρία Ζαχάροβα προχώρησε στο εν λόγω σχόλιο με αφορμή τη δήλωση αξιωματούχου του Λευκού Οίκου ο οποιός προέτρεψε όλους τους Αμερικανούς που βρίσκονται στη Ρωσία, ότι πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως από τη χώρα.

«Ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, έκανε μια ακόμη δήλωση ότι οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι φέρεται να μην αισθάνονται ασφαλείς στη Ρωσία καθώς μπορεί να κινδυνέψουν με φυλάκιση. Τζον, στις Ηνωμένες Πολιτείες ακόμη και οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν αισθάνονται ασφαλείς, καθώς μπορεί κινδυνέψουν με φυλάκιση», ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα.

Η ποινική δίωξη του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι ένα «εσωτερικό» θέμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, και όχι ένα θέμα που θα σχολιάσει η Ρωσία, είχε πάντως αρκεστεί να δηλώσει την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατά τη διάρκεια τακτικής επικοινωνίας με τους δημοσιογράφους.

«Δεν νομίζω ότι αυτό είναι θέμα για κανένα από τα σχόλιά μας. Πρόκειται για εσωτερικές αμερικανικές διαδικασίες που δεν θεωρούμε απαραίτητο να σχολιάσουμε με κανέναν τρόπο», είπε ο Πεσκόφ. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να έχει υποστηρίξει τον Τραμπ για να επανεκλεγεί μέσω των κοινωνικών δικτύων.