ΚΟΣΜΟΣ

«Τρέλα» στις ΗΠΑ για τα «γυμνά» δείπνα με vegan φαγητό που κοστίζουν 88 δολάρια ανά άτομο

«Τρέλα» στις ΗΠΑ για τα «γυμνά» δείπνα με vegan φαγητό που κοστίζουν 88 δολάρια ανά άτομο
Instagram

ΗΠΑ: Δείπνο όπου απαγορεύονται τα ρούχα και όλοι απολαμβάνουν vegan φαγητό είναι η νέα τάση των πάρτι.

Ιδιαίτερα events διοργανώνονται στο Λος Αντζελες και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ όπου απαγορεύονται τα ρούχα και όλοι απολαμβάνουν vegan φαγητό. Η ιδέα ξεκίνησε από την καλλιτέχνιδα και μοντέλο Τσάρλι Αν Μαξ πριν τρία χρόνια και σταδιακά άρχισε να γίνεται γνωστή ενώ πρόσφατα παρουσιάστηκε από τους New York Times.

Το μαγαζί λέγεται «Füde Dinner Experience» που κοστίζει 88 δολάρια το άτομο και μπορεί να παρευρεθεί κάποιος κατόπιν αίτησης. Οι εκδηλώσεις δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες, αλλά για να παρευρεθούν οι άντρες, χρειάζονται προηγούμενοι συμμετέχοντες για να εγγυηθούν για αυτούς.

Όλοι οι υποψήφιοι επισκέπτες πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα που να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ενδιαφέρονται. Το έντυπο ρωτά επίσης για τυχόν διατροφικούς περιορισμούς και εάν ένας αιτών έχει εμπλακεί σε «οποιαδήποτε περιστατικά που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ακατάλληλα ή ασέβεια κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης γυμνού ή ημίγυμνου».

Όταν η Μαξ εγκρίνει τις αιτήσεις, οι καλεσμένοι συγκεντρώνονται για να απολαύσουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «έναν απελευθερωτικό χώρο που γιορτάζει τον πιο αγνό εαυτό μας, μέσα από τη φυτική μαγειρική, την τέχνη, τον γυμνισμό και την αγάπη για τον εαυτό μας».

Η ίδια ξεκίνησε τον λογαριασμό Füde στο Instagram το 2020 ως έναν τρόπο να συνδυάσει τις δύο μεγάλες της αγάπες: τη μαγειρική και το γυμνό. Ωστόσο πραγματικά ξεκίνησε το 2014, όταν εκείνη και οι συγκάτοικοί της στο Μπρούκλιν αποφάσισαν να ξεγυμνωθούν και να κάνουν παρέα στο διαμέρισμά τους.

«Ένιωθα τόσο ωραία που, όπως και να ‘χει, κάνω παρέα με τους καλύτερους φίλους μου, στην πιο βαριά μου μορφή με το σώμα μου, και αυτό δεν είναι τόσο τρομακτικό ή παράξενο όσο θα περίμενα», είπε η Max.

Η πρώτη γυμνή εκδήλωση που φιλοξένησε ήταν μια βραδιά ζωγραφικής στο Λος Άντζελες. Η Μαξ ετοίμασε το φαγητό και το γυμνό ήταν προαιρετικό, κάτι που αργότερα κατάλαβε ότι ήταν λάθος. Όπως αποδεικνύεται, τα γυμνά πάρτι λειτουργούν μόνο εάν όλοι κάνουν το ίδιο πράγμα – το να είναι γυμνοί. Κάποιοι που δεν γδύθηκαν της είπαν ότι έμειναν ντυμένοι μόνο επειδή είδαν άλλους με ρούχα.

Η έλξη του γυμνού δείπνου είναι διαφορετική για όλους τους ανθρώπους, είπε η ίδια. Κάποιοι θέλουν να νιώσουν περισσότερο συνδεδεμένοι με το σώμα τους, ενώ άλλοι θέλουν να κάνουν νέους, εξίσου ανεμπόδιστους φίλους. Κάνει τις εκδηλώσεις της να μοιάζουν με αναγεννησιακούς πίνακες ζωγραφικής επειδή, όπως είπε η Μαξ, «το αισθάνεται πολύ ρομαντικό».

Στο δείπνο του Μαρτίου, οι καλεσμένοι του γδύθηκαν μόλις έφτασαν. Δεν υπήρχε καμαρίνι, μόνο μια σχάρα και κρεμάστρες για τα ρούχα. Η κύρια τραπεζαρία ήταν ζεστά φωτισμένη και ντυμένη με σεντόνια από κρεμ και σαμπανιζέ μετάξι. Το σκηνικό είναι πλημμυρισμένο από σατέν τραπεζομάντιλα σε χαμηλά τραπέζια δίχως καρέκλες, ενώ οι χώροι είναι επίσης γεμάτοι αποξηραμένα και μη, λουλούδια.

Σημειώνεται πως κάθε δείπνο της Füde Experience έχει μια θεματική. Σε ένα από τα τελευταία δείπνα ήταν το «Αγκαλιάζοντας τους εσωτερικούς σας ρυθμούς: για άτομα που συνδέονται με τους εμμηνορροϊκούς τους κύκλους». Μετά από μια ώρα συνειδητής κίνησης, οι γυναίκες στριμώχτηκαν γύρω από ένα τραπέζι που ήταν καλυμμένο με μετάξι, αποξηραμένα λουλούδια και ποτήρια νερού σε σχήμα γλουτών και συζήτησαν για την περίοδό τους.