ΚΟΣΜΟΣ

Στόρμι Ντάνιελς για Τραμπ: «Δεν πιστεύω οτι πρέπει να πάει φυλακή, δέχομαι απειλές θανάτου»

H Στόρμι Ντάνιελς
H Στόρμι Ντάνιελς
Α.Ρ

Η Στόρμι Ντάνιελς μίλησε για πρώτη φορά μετά την ποινική δίωξη ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ. Είπε οτι ο πρώην πρόεδρος πρέπει να «λογοδοτήσει» αλλά δεν θεωρεί τις πράξεις του άξιες φυλάκισης

Η σταρ των ταινιών για ενήλικες Στόρμι Ντάνιελς μίλησε με τον Πιρς Μόργκαν για 1,5 ώρα, τονίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να «λογοδοτήσει». Στην πρώτη της μεγάλη συνέντευξη μετά την απαγγελία κατηγορητηρίου ενάντια στον Τραμπ, είπε ότι ενώ θέλει ο πρώην πρόεδρος να «λογοδοτήσει», δεν πιστεύει ότι πρέπει να πάει φυλακή.

«Δεν νομίζω ότι τα εγκλήματά του εναντίον μου είναι άξια φυλάκισης. Νιώθω σαν τα άλλα πράγματα που έχει κάνει, αν κριθεί ένοχος, απολύτως», είπε η 44χρονη Ντάνιελς σε συνέντευξή της στο Fox Nation που κυκλοφόρησε την Πέμπτη (6/4).

Η Ντάνιελς μίλησε διεξοδικά για την υπόθεση και ευχαρίστησε τον κόσμο για την «αγάπη και την υποστήριξη» σε ένα tweet, λέγοντας ότι το απόσπασμα «απομάκρυνε πολλή παραπληροφόρηση». Όταν ρωτήθηκε από τον Mόργκαν πώς ένιωσε βλέποντας τον Τραμπ να εμφανίζεται στο δικαστήριο, η Ντάνιελς είπε ότι ήταν «σοκαρισμένη». «Νόμιζα ότι θα ξεφύγει με το να μην είναι υπόλογος», είπε.

«Ο βασιλιάς εκθρονίστηκε – δεν είναι πια ανέγγιχτος», είπε. «Κανείς δεν πρέπει να είναι ανέγγιχτος, ανεξάρτητα από το ποια είναι η δουλειά του, ακόμη και αν είναι πρόεδρος, θα πρέπει να θεωρείται υπεύθυνος για τις πράξεις του».

Η Ντάνιελς, η οποία ανέβαλε την αρχική συνέντευξή της με τον Μόργκαν την περασμένη εβδομάδα επικαλούμενη «ανησυχίες για την ασφάλειά της», είπε επίσης οτι δέχεται τακτικά απειλές. Είπε στον Mόργκαν ότι ένα στα δέκα μηνύματα που λαμβάνει τώρα είναι απειλές θανάτου και ότι ο τόνος γίνεται όλο και πιο βίαιος. «Είναι σαν βομβιστές αυτοκτονίας», είπε. «Στα βάθη της ψυχής τους, νιώθουν ότι κάνουν το σωστό».

Το αστέρι του κινηματογράφου ενηλίκων είναι μία από τις δύο γυναίκες, τις οποίες ο Τραμπ κατηγορείται ότι πλήρωσε σε ένα υποτιθέμενο σχέδιο που είχε ως αποτέλεσμα 34 κακουργήματα για παραποίηση αρχείων. Ο Τραμπ παραδόθηκε στο δικαστήριο την Τετάρτη και δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες.

Ο 76χρονος πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει επίσης ποινικές έρευνες στην Ουάσιγκτον επειδή προσπάθησε να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020 όπως επίσης και για κακή διαχείριση απόρρητων εγγράφων, καθώς και μια ξεχωριστή ποινική έρευνα στη Τζόρτζια σχετικά με την προσπάθειά του να ανατρέψει την ήττα του σε αυτήν την πολιτεία.

Το ιστορικό κατηγορητήριο εναντίον του σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένας νυν ή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορείται για εγκληματική δραστηριότητα. Πρωτοπόρος στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024, ο Τραμπ αρνείται ότι είχε σχέση με τον Ντάνιελς, αλλά παραδέχθηκε την πληρωμή.

Η επόμενη ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 4 Δεκεμβρίου. Μια δίκη θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, όταν ο Τραμπ θα είχε ήδη ξεκινήσει την εκστρατεία για την υποψηφιότητά του το 2024. Η Ντάνιελς είπε στη συνέντευξή της στον Μόργκαν ότι αν κληθεί να καταθέσει θα «ανυπομονούσε».

«Νομίζω ότι το να με καλέσουν και να με βάλουν στο βήμα νομιμοποιεί την ιστορία μου και το ποια είμαι. Και αν δεν το κάνουν, είναι σχεδόν σαν να με κρύβουν», είπε.