ΚΟΣΜΟΣ

Μπερλουσκόνι από το νοσοκομείο: «Είναι δύσκολο, αλλά θα τα καταφέρω όπως πάντα»

Ανησυχία για την υγεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Ανησυχία για την υγεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Α.Ρ

Μήνυμα ελπίδας έστειλε απο το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι που πάσχει απο πνευμονία και χρόνια λευχαιμία. «Θα τα καταφέρω»

Σαράντα οκτώ ώρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε να μιλήσει με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Il Giornale για να του πει πως θα βγει σώος και απο αυτή τη νέα περιπέτεια της υγείας του.

«Ο τόνος του προέδρου, προφανώς, δεν είναι ο ίδιος όπως πάντα, αλλά η φωνή είναι σταθερή και η επιθυμία να μιλήσει μεγάλη, ακόμα κι αν οι γύρω του τον συμβουλεύουν, κάποιες φορές τον εκφοβίζουν, να μην κουράζεται. Αλλά ο Καβαλιέρε κι αυτό δεν είναι καινούργιο, έχει το πνεύμα του πολεμιστή.

Χαιρετάει ευγενικά ως συνήθως και η πρώτη φράση που βγαίνει από το στόμα του έχει τη μορφή υπόσχεσης: «Είναι δύσκολο, αλλά θα τα καταφέρω και αυτή τη φορά» Έτσι ειναι ο ίδιος. Θαραλλέος. Αδάμαστος. Όπως οι Έλληνες ήρωες. Άλλωστε, η ζωή του ολόκληρη είναι μια μακρά μάχη που είχε επικές σελίδες» σημειώνει ο Αυγκούστους Μιντσολίνι στην ιταλική εφημερίδα.

«Μπορούσα», λέει στο τηλέφωνο, «να τα καταφέρω ακόμα και σε δύσκολες και λεπτές καταστάσεις» και ανανεώνει το ραντεβού του με τον συνομιλητή του για την περίοδο που θα βγει απο το νοσοκομείο. Η βελτίωση της υγείας του άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τα ηγετικά μέλη του κόμματός του, Φόρτσα Ιτάλια.

Ο ΥπΕξ και συντονιστής του κόμματος, Αντόνιο Ταγιάνι, σήμερα το πρωί (7/4/2023) δήλωσε στη Rai3 πως ο Μπερλουσκόνι αντιδρά θετικά στη θεραπεία, πως «είναι ένα λιοντάρι και πως τον άκουσε με δυνατή, ηχηρή φωνή» ενώ τόνισε πως «κανείς δεν μίλησε ποτέ για Συνέδριο ή για μετα-Μπερλουσκόνι (εποχή). Ο Μπερλουσκόνι, δόξα τω Θεώ, είναι ακόμα εκεί».

Χαρακτηριστικό του θετικού κλίματος που επικρατεί σήμερα η είδηση πως ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος δήλωσε πως ο Μπερλουσκόνι σήμερα στο τηλέφωνο «μίλησε για τις επερχόμενες τοπικές εκλογές, και για τις επερχόμενες ευρωεκλογές».