ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Το ξεχασμένο βραστό αυγό που έγινε... ρουμπίνι - Η ιστορία που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το «αυγό του Φαραώ»
Το «αυγό του Φαραώ»

Viral έχει γίνει η ιστορία ενός βραστού αυγού στην Κίνα το οποίο έμεινε ξεχασμένο για 20 χρόνια και πλέον έχει πάρει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα με αποτέλεσμα να μοιάζει με ρουμπίνι.

Ένα καλοδιατηρημένο βραστό αυγό δύο δεκαετιών που με την πάροδο του χρόνου μετατράπηκε σε.... «ρουμπίνι» έχει γίνει viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. H φύλακας του αυγού, με το όνομα Φου, μοιράστηκε το πολύτιμο απολίθωμα της στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Douban και σύντομα τράβηξε την προσοχή των περίεργων διαδικτυακών παρατηρητών που το αποκάλεσαν «αυγό του Φαραώ».

Ημιδιαφανές, έχει μέγεθος φιστικιού και μοιάζει με σκληρή πλαστική μπάλα. Η Φου είπε στο Xiaoxiang Morning Herald στις 7 Μαρτίου ότι όταν το κρατάει κανείς μπροστά στο φως, το αυγό παίρνει ένα εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα του αίματος, αποκαλύπτοντας πολλές λεπτές ρωγμές από μέσα.

Η Φου από την επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας, είπε ότι η μητέρα της της αγόρασε το αυγό επειδή ήταν «εξαιρετικά μικρό» πριν από 20 χρόνια ενώ ήταν στο δημοτικό σχολείο και το έβρασε για να το φάει στο σχολείο το επόμενο πρωί.

Η κοπέλα το ξέχασε τελείως για τρεις ημέρε και στη συνέχεια δεν τόλμησε να το φάει φοβούμενη ότι μπορεί να είχε χαλάσει. Ωστόσο, το μικρό αυγό ήταν τόσο χαριτωμένο που το έβαλε πάνω από το ψυγείο αντί να το πετάξει. Όταν θυμήθηκε να το ελέγξει δύο μήνες αργότερα, ανακάλυψε ότι το αυγό είχε γίνει σαν «ρουμπίνι». Στη συνέχεια, το κράτησε προσεκτικά σε ένα κουτί κοσμημάτων που βρήκε στο σπίτι.

Το κουτί που περιείχε το «ρουμπίνι αυγού» έμεινε ξεχασμένο σε μια γωνιά του σπιτιού της Φου πριν το ανακαλύψει ξανά η μητέρα της πρόσφατα. Η κοπέλα ενημέρωσε τους «περίεφους» παρατηρητές στο διαδίκτυο ότι το αυγό μπορεί να αναπτύχθηκε με τον τρόπο που αναπτύχθηκε λόγω των κρύων, ξηρών συνθηκών του χειμώνα στην περιοχή όπου ζει. Πάντως οι ειδικοί προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιώσει την ιστορία της και ούτε έχουν εξηγήσει πώς το αυγό έγινε κόκκινο σαν ρουμπίνι.

Πολλοί εξεπλάγησαν για το... θαύμα. «Ευχαριστώ, μπορεί να μην είχα ποτέ την ευκαιρία να δω ένα αυγό σαν αυτό αν δεν το είχατε δημοσιεύσει αυτό!» είπε ένας σχολιαστής. «Ο χρόνος μετέτρεψε το αυγό σε πολύτιμο λίθο», σχολίασε ένας άλλος ποιητικά, Ένας τρίτος αστειεύτηκε ότι η ανάρτηση τον βοήθησε να ανακαλύψει μια επιχειρηματική ευκαιρία: «Αν βράσω μερικά αυγά τώρα, θα γίνω πλούσιος σε 20 χρόνια;»