ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Ανθρωποκυνηγητό για τη νύφη που πυροβόλησε στο γάμο της και το... έσκασε - To viral video

H νύφη πυροβόλησε στον αέρα και το έσκασε στην Ινδία
H νύφη πυροβόλησε στον αέρα και το έσκασε στην Ινδία

Η αστυνομία στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές της Ινδίας βρίσκεται σε επιφυλακή για μια γυναίκα που πυροβόλησε με όπλο στον γάμο της.

Η αστυνομία στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Ούταρ Πραντές βρίσκεται σε επιφυλακή για μια γυναίκα που πυροβόλησε με όπλο στον γάμο της. Ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τη γυναίκα να ρίχνει τέσσερις σφαίρες στον αέρα ενώ καθόταν δίπλα στον σύζυγό της.

Η τοπική αστυνομία είπε ότι έχει σχηματίσει δικογραφία σε βάρος της γυναίκας, η οποία αγνοείται μετά το περιστατικό. Οι εορταστικοί πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια γάμων είναι συνηθισμένοι σε ορισμένες πολιτείες της βόρειας Ινδίας και συχνά προκαλούν τραυματισμούς και ακόμη και θανάτους από ατύχημα.

Σύμφωνα με τον ινδικό νόμο, οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί πυροβόλο όπλο «εξ αμελείας ή με πανηγυρικούς πυροβολισμούς», θέτοντας άλλους σε κίνδυνο, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης ή πρόστιμο ή και τα δύο.

Το 2016, ένα δικαστήριο στην πρωτεύουσα του Ουτάρ Πραντές, Lucknow, είχε διατάξει να διερευνηθεί κάθε περίπτωση εορταστικών πυροβολισμών, ανεξάρτητα από το αν είχε υποβληθεί καταγγελία στην αστυνομία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India, το βίντεο της νύφης κατέγραψε συγγενής της, ο οποίος το δημοσίευσε και στα social media.

Η αστυνομία είπε στην εφημερίδα ότι η γυναίκα «διέφυγε» επειδή φοβόταν τη σύλληψή της. Την περασμένη εβδομάδα, ένα viral βίντεο από τη δυτική πολιτεία Μαχαράστρα έδειξε ένα όπλο να εκπυρσοκροτεί στο πρόσωπο μιας νύφης ενώ εκείνη και ο σύζυγός της πόζαραν μαζί του για φωτογραφίες γάμου.