ΚΟΣΜΟΣ

Tραμπ: Το πασχαλινό του μήνυμα όλο νόημα και η πρώτη ανάρτηση της Μελάνια μετά τη σύλληψή του

Το ζεύγος Τραμπ
Το ζεύγος Τραμπ
Α.Ρ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε «Καλό Πάσχα»,  ενώ η σύζυγός του Μελάνια έσπασε τη σιωπή της μετά τη σύλληψή του 

 

Η Μελάνια Τραμπ έσπασε την Κυριακή του Καθολικού Πάσχα (9/4) τη σιωπή της για πρώτη φορά μετά την απαγγελία κατηγοριών και τη σύλληψη του συζύγου της, ενώ ο πρώην πρόεδρος στο εορταστικό του μήνυμα έδωσε ένα μήνυμα στους επικριτές του.

«Καλό Πάσχα!» έγραψε στο Twitter η πρώην πρώτη κυρία πάνω από μια φωτογραφία με ένα ροζ τριαντάφυλλο, στην πρώτη της ανάρτηση στο Διαδίκτυο από τότε που απαγγέλθηκαν καταγγελίες στο σύζυγό της. Η Μελάνια απουσίαζε ακόμη και από την ομιλία του συζύγου της μετά την καταδίκη του στο κτήμα τους στο Μαρ-α-Λάγο της Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα. Ο Τραμπ έκανε τα πρώτα του δημόσια σχόλια λίγες ώρες αφότου έγινε ο πρώτος πρόεδος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμφθηκε για ποινικές κατηγορίες.

«Έχω μια υπέροχη οικογένεια και έχουν κάνει φανταστική δουλειά και το εκτιμούμε πολύ. Έχουν περάσει πολλά», είπε ο 76χρονος σε περίπου 400 υποστηρικτές του στην κατοικία και το κλαμπ του στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. «Έχω έναν γιο εδώ (τον Ντον Τζούνιορ) που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, έναν άλλο γιο (Έρικ) που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και την Ιβάνκα», πρόσθεσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στα τρία από τα τέσσερα ενήλικα παιδιά του. «Και ο Μπάρον θα γίνει υπέροχος κάποια μέρα», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος, φωνάζοντας τον έφηβο γιο του με την τρίτη σύζυγό του Μελάνια. «Είναι ψηλός και έξυπνος». Η πρώην πρώτη κυρία δεν αναφέρθηκε στους επαίνους.

Ο πατέρας της Μελάνια, ωστόσο, έδωσε το παρών στο Μαρ-α-Λάγο για τη φλογερή ομιλία του γαμπρού του, παρά το γεγονός οτι η Μελάνια δεν εμφανίστηκε πουθενά. Ο Βίκτορ Κναβς, ο πεθερός του 45ου πρώην προέδρου, στάθηκε ανάμεσα στον Έρικ Τραμπ και τη σύζυγό του, Λάρα, και τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και την αρραβωνιαστικιά του, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

Ο πρώην πρόεδρος έγραψε σε ένα επιθετικό μήνυμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του Truth Social, «Καλό Πάσχα σε όλους» ακόμη και στους «αδύναμους και αξιολύπητους RINOS [Ρεπουμπλικανούς μόνο στο όνομα]» και «ριζοσπαστικούς αριστερούς Δημοκρατικούς, σοσιαλιστές Μαρξιστές και κομμουνιστές» και άλλους που αντιτίθενται στους αυστηρότερους νόμους για την ασφάλεια των συνόρων και την ψηφοφορία.

Ο Τραμπ δήλωσε αθώος την περασμένη εβδομάδα για 34 κακουργήματα παραποίησης επαγγελματικών αρχείων που σχετίζονται με υποτιθέμενες πληρωμές στην πορνόσταρ Στόρμι Ντάνιελς και μια άλλη υποτιθέμενη ερωμένη του, ονόματι Kάρεν ΜακΝτούγκαλ, σε μια υπόθεση που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα του Μανχάταν, Alvin Bragg.

Το άνευ προηγουμένου κατηγορητήριο έρχεται καθώς ο Τραμπ, 76 ετών έχει θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024. Έπειτα από μια πενταετή έρευνα του Γραφείου του Εισαγγελέα του Μανχάταν για τον Τραμπ και τις επιχειρηματικές του συναλλαγές, μια έρευνα που οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν επικρίνει ως σταυροφορία με πολιτικά κίνητρα.

Οι δικηγόροι του, Susan Necheles και Joseph Tacopina, είπαν στην The Post ότι ο Τραμπ «δεν διέπραξε κανένα έγκλημα» και υποσχέθηκε «να πολεμήσει σθεναρά αυτήν την πολιτική δίωξη στο δικαστήριο».