ΚΟΣΜΟΣ

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Βελτίωση παρουσιάσει η κατάσταση της υγείας του - Παραμένει διασωληνωμένος

Σίλβιο
AP

Παρά την καλύτερη κατάσταση που παρουσιάζει η υγεία του ο Μπερλουσκόνι θα συνεχίσει να νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου

«Σταθερή βελτίωση» παρουσιάζει η υγεία του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι γιατροί που τον παρακολουθούν.

Σημειώνεται ότι ο Καβαλιέρε υποβάλλεται σε θεραπεία για την λοίμωξη των πνευμόνων.

Στο ανακοινωθέν που υπογράφει ο καθηγητής Αλμπέρτο Ζανγκρίλο προσωπικός γιατρό του Μπερλουσκόνι και διευθυντής γενικής εντατικής θεραπείας και καρδιοχειρουργικής στο νοσοκομείο του Μιλάνου, μαζί με τον καθηγητή Φάμπιο Τσίτσερι αναφέρεται πως «τις τελευταίες 48 ώρες υπήρξε μια προοδευτική και συνεχής βελτίωση στη λειτουργία των οργάνων που παρακολουθούνται. Οι κυτταρομειωτικές, οι αντιμικροβιακές και οι αντιφλεγμονώδεις θεραπείες παράγουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, επιτρέποντάς μας να εκφράσουμε επιφυλακτική αισιοδοξία».

Παράλληλα, επισημαίνεται πως ο Μπερλουσκόνι συνεχίζει να νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Η υγεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει επιβαρυνθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ το 2020 υπενθυμίζεται πως είχε προσβληθεί και από τη Covid-19.