ΚΟΣΜΟΣ

Μάθιου ΜακΚόναχι: Μίλησε πρώτη φορά για τον τρόμο που έζησε πρόσφατα σε υπερατλαντική πτήση

O Mάθιου ΜακΚόναχι με τη σύζυγό του, Καμίλα Άλβες
O Mάθιου ΜακΚόναχι με τη σύζυγό του, Καμίλα Άλβες
Α.Ρ

Ο γνωστός ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι μίλησε για την τρομακτική πτήση που βίωσε πρόσφατα με τη σύζυγό του Καμίλα Άλβες

«Ήταν ακατανόητο. Εννοή ήταν συνθήκες μηδενικής βαρύτητας», είπε ο Μάθιου ΜακΚόναχι, ενώ θυμήθηκε τις έντονες αναταράξεις σε μια πτήση της Lufthansa που έκανε τον περασμένο μήνα. Ο βραβευμένος με Όσκαρ, 53χρονος ηθοποιός ταξίδευε από το Όστιν του Τέξας στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, μαζί με τη σύζυγό του, Καμίλα Άλβες, όταν η πτήση έπρεπε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Dulles στη Βιρτζίνια.

Ο ΜακΚόναχι μίλησε για την εμπειρία του σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από την επικείμενη εμφάνισή του στο podcast Let's Talk Off Camera που κοινοποιήθηκε από το ET. Η Άλβες, 41 ετών, είχε μοιραστεί στο παρελθόν την ανάμνηση της πτήσης της στο Instagram, δηλώνοντας ότι «το αεροπλάνο έπεσε σχεδόν 4000 πόδια». Ο ΜακΚόναχι διευκρίνισε απλά οτι το αεροπλάνο έχασε ύψος, προσθέτοντας οτι όταν το κατάλαβε «φρόντισε η Καμίλα να βάλει τη ζώνη ασφαλείας της».

«Το τραπέζι μου στο δίσκο είναι αυτό που με κράτησε» είπε στην παρουσιάστρια του podcast Kέλι Ρίπα. «Δεν φορούσα τη ζώνη ασφαλείας μου και δεν υπήρχε προειδοποίηση για τη ζώνη ασφαλείας πριν συμβεί αυτό», πρόσθεσε, αποκαλώντας την εμπειρία «απόλυτα τρομακτική». «Το κόκκινο κρασί σου και το ποτήρι και τα πιάτα στα οποία ήταν το φαγητό σου αιωρούνταν όλα, επέπλεαν, ακόμα στον αέρα. Και τα κοιτάζεις για τόσο πολύ, που δεν ήταν τόσο πολύ - ένα, δύο, τρία, τέσσερα [δευτερόλεπτα] — και μετά όλα κατέρρευσαν», συνέχισε.

Ο ηθοποιός του Dallas Buyers Club αποκάλυψε ότι πήρε παρηγοριά από τον φίλο του πιλότο που καθόταν δίπλα του κατά τη διάρκεια της τρομακτικής δοκιμασίας. «Έτυχε να κάθεται δίπλα μου ένας φίλος μου που ήταν πιλότος. Και ήταν όσο πιο ήρεμος θα μπορούσε να είναι», είπε ο ΜακΚόναχι. «Μπορεί το αεροπλάνο να το αντέξει;» τον ρώτησε όπως λέει. Και εκείνος είπε, «Αυτά τα πράγματα είναι τόσο δοκιμασμένα που ναι, μην ανησυχείς το αεροπλάνο δομικά μπορεί να το αντέξει. Αυτό ήταν μεγάλη ανακούφιση».

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ μοιράστηκε με το PEOPLE σε μια δήλωση ότι η πτήση 469 της Lufthansa πετούσε 37.000 πόδια πάνω από το Τενεσί όταν αντιμετώπισε «σοβαρές αναταράξεις» με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν επτά επιβάτες. Μπόρεσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Βιρτζίνια «χωρίς επεισόδια» στις 9:10 μ.μ., ανέφερε το πρακτορείο.