ΚΟΣΜΟΣ

Πεκίνο: Αμμοθύελλα «έπνιξε» την κινεζική πρωτεύουσα - Απόκοσμες εικόνες

Aπόκοσμες εικόνες από το Πεκίνο
Aπόκοσμες εικόνες από το Πεκίνο
Α.Ρ

Ισχυρή αμμοθύελλα σάρωσε το Πεκίνο και άλλες περιοχές της Κίνας, εκτοξεύοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση σε επικίνδυνα επίπεδα

Αμμοθύελλα σάρωσε το Πεκίνο και άλλες περιοχές της Κίνας, εκτοξεύοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση σε επικίνδυνα επίπεδα τη Δευτέρα και την Τρίτη και επηρεάζοντας περίπου 409 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Δασών, ανέφερε η εφημερίδα «Global Times».

Κινέζοι μετεωρολογικοί δήλωσαν ότι οι ισχυροί άνεμοι μετέφεραν κίτρινη άμμο από τις εσωτερικές περιοχές και τη γειτονική Μογγολία στη βόρεια Κίνα και σε άλλα μέρη της χώρας. Η ποιότητα του αέρα στο Πεκίνο έφτασε στο χειρότερο στάδιο στην κλίμακα έξι επιπέδων της χώρας για δεύτερη ημέρα χθες (11/4), καθώς η κίτρινη σκόνη κάλυψε την κινεζική πρωτεύουσα. Οι πολίτες φόρεσαν μάσκες για να προστατευθούν και τα αυτοκίνητα καλύφθηκαν με σκόνη.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλέστηκε έναν ειδικό που είπε ότι οι αμμοθύελλες έχουν αυξηθεί πρόσφατα λόγω των λίγων βροχοπτώσεων στις βόρειες περιοχές της Κίνας και της Μογγολίας και των εποχιακών ισχυρών ανέμων.

«Η αμμοθύελλα ξέσπασε στη Νότια Μογγολία και έπληξε άλλες βόρειες περιοχές μαζί με το Πεκίνο, συμπεριλαμβανομένης της Εσωτερικής Μογγολίας, της Χεϊλονγκιάνγκ και της Σιντζιάνγκ», ανέφερε το υπουργείο. Η καταιγίδα έπληξε μια περιοχή 2,29 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων.