ΚΟΣΜΟΣ

Twitter: Από τους 8.000 εργαζομένους έμειναν μόλις 1.500 λόγω των απολύσεων του Έλον Μασκ

Twitter: Από τους 8.000 εργαζομένους έμειναν μόλις 1.500 λόγω των απολύσεων του Έλον Μασκ
Getty Images

Από τη στιγμή που ο Έλον Μασκ ξεκίνησε να δείχνει την πόρτα της εξόδου σε εργαζόμενους του Twitter, μόνο 1.500 από αυτούς παρέμειναν στην εταιρεία.

Σε φάση κανονικότητας έχει επανέλθει το Τwitter όπως δήλωσε ο Έλον Μασκ, καθώς έπειτα από το κύμα των μαζικών απολύσεων και παραιτήσεων, ο δισεκατομμυριούχος λέει πως η εταιρεία έχει πλέον μπει στις ράγες με τους περισσότερους διαφημιστές της να έχουν επιστρέψει.

Στη συνέντευξή του στο BBC, ο νέος CEO της πλατφόρμας, είπε ότι το Twitter έχει σήμερα περίπου 1.500 υπαλλήλους από 8.000 που είχε τον Οκτώβριο του 2022.

Σύμφωνα με το Reuters, οι περισσότερες από τις απολύσεις αφορούν μηχανικούς υπεύθυνους για την επιδιόρθωση και την πρόληψη των διακοπών λειτουργίας γεγονός που έχει οδηγήσει σε πολλά τεχνικά προβλήματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την περασμένη εβδομάδα, το Twitter δέχθηκε μια κακόβουλη ενέργεια με αποτέλεσμα χιλιάδες χρήστες του να μην έχουν πρόσβαση σε συνδέσμους. Ήταν η έκτη μεγάλη διακοπή λειτουργίας του από την αρχή του έτους, σύμφωνα με την ομάδα του Διαδικτύου NetBlocks.

Ο Μασκ παρότι παραδέχεται ότι η σημαντική μείωση του προσωπικού έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην δημοφιλή άλλοτε πλατφόρμα, δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει στρατηγική.

Όπως υποστήριξε, το Twitter είχε ζημίες 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων όταν το ανέλαβε και έπρεπε να λάβει δραστικά μέτρα για να το επαναφέρει σε κερδοφορία. Όμως το Twitter έχει πληγεί από μια τεράστια απώλεια στη διαφήμιση, μετά την εξαγορά του με τον Μασκ να υποστηρίζει ότι οι εγκατάλειψη από τις διαφημιστικές εταιρείες ήταν πολιτική απόφαση.