ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος εποχής για το Playboy - Δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον ιδρυτή του Χιου Χέφνερ

Τέλος εποχής για το Playboy - Δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον ιδρυτή του Χιου Χέφνερ
(Photo by Robert Mora/Getty Images)

Tο πρώτο περιοδικό Playboy κυκλοφόρησε πριν από 70 χρόνια με μια γυμνή φωτογραφία της Μέριλιν Μονρόε.

Στα δεδομένα της εποχής προσπαθεί να προσαρμοστεί το θρυλικό αανδρικό περιοδικό PlayBoy κόβοντας κάθε δεσμό με τον ιδρυτή του Χιου Χέφνερ, ο οποίος πέθανε το 2017 σε ηλικία 91 ετών.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η ιστοσελίδα The Conversation, το PlayBoy προσπαθεί να αλλάξει το σκεπτικό ότι «προσφέρει αποκλειστικά απόλαυση στους άνδρες» και πλέον απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν προωθεί μόνο το σεξουαλικό κομμάτι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η πρόσφατη φωτογράφιση της Γαλλίδας υφυπουργού Μαρλέν Σιαπά, η οποία μιλάει για τα δικαιώματα των γυναικών.

Όπως είναι γνωστό το πρώτο περιοδικό Playboy κυκλοφόρησε πριν από 70 χρόνια με μια γυμνή φωτογραφία της Μέριλιν Μονρόε. Έκτοτε, τα εξώφυλλά του φιλοξενούν γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίες γυναικών.

Έτσι, 70 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου περιοδικού, η εταιρεία εγκαταλείπει τον τρόπο προώθησης με τον οποίο έγινε παγκόσμια γνωστή και προσανατολίζεται σε πρακτικές που είναι παρόμοιες με το OnlyFans.

Ειδικότερα η εφαρμογή Playboy Centerfold επιτρέπει στους συνδρομητές να βλέπουν περιεχόμενο και να αλληλεπιδρούν με τα γνωστά «κουνελάκια».