ΚΟΣΜΟΣ

Νάπολη: Μια πόλη που ζει στους ρυθμούς της δικής της Ανάστασης

Νάπολη: Μια πόλη που ζει στους ρυθμούς της δικής της Ανάστασης

Ένας συντάκτης βρέθηκε στην πόλη που χτυπάει η καρδιά του ιταλικού νότου και προσπάθησε να μπει στους ρυθμούς μιας ολόκληρης πόλης που μετράει τις μέρες για να σηκώσει ένα πρωτάθλημα που άργησε πολλά χρόνια.

Ένα ταξίδι που ήρθε με καθυστέρηση τριών ετών σχεδόν. Λογάριαζα να γιορτάσω τα γενέθλιά μου στη Νάπολη το καλοκαίρι του 2020, αλλά η πανδημία μετέθεσε το ταξίδι αυτό για περισσότερο από όσο νόμιζα. Κάτι το προαναγγελθέν πρωτάθλημα, κάτι το ότι βρέθηκε μια καλή ευκαιρία για φτηνά εισιτήρια στο Πάσχα των Καθολικών, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για το «τάμα» στη Νάπολη.

Οι οιωνοί δεν για το ταξίδι αυτό δεν ήταν και πολύ καλοί. Οριακά προσπάθησαν να με τρομοκρατήσουν περισσότερο κι από όταν αποφάσισα να κάνω τον γύρο της Αλβανίας με μια δίχρονη βέσπα με ταχύτητες στο χέρι και μόλις 150 κυβικά. Από τη μία είχα τον πατέρα μου να μου λέει για την εποχή που είχε πρωτοπάει με το καράβι και οι κλέφτες ήταν περισσότεροι από τους τουρίστες. Από την άλλη είχα γνωστούς να μου λένε ότι όλοι οι νότιοι θρησκόληπτοι θα ερημώσουν την πόλη για το Πάσχα και θα καταλήξω να τρώω σε αμερικάνικες αλυσίδες fast food αντί για να προσπαθώ να φάω όσες περισσότερες πίτσες άντεχα στον γενέθλιο τόπο τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr