ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Prada Caffè στο Harrods

Λονδίνο: Prada Caffè στο Harrods
instagram

Το Prada Caffè θα στολίζουν Harrods έως τον Ιανουάριο του 2024

Στη γωνία της Hans Road του Λονδίνου, πίσω από μια βιτρίνα σε χρώμα πράσινο της μέντας, οι επισκέπτες μπαίνουν σε ένα καφέ το οποίο κοσμεί την εδουαρδιανού ύφους μπαρόκ από τερακότα πρόσοψη του Harrods· το εσωτερικό του pop-up καφέ Prada Caffè αντλεί από το εσωτερικό της Pasticceria Marchesi, ενός μιλανέζικου ζαχαροπλαστείου που άνοιξε το 1824 και το οποίο έχει παρόμοια σε ανοιχτό πράσινο εσωτερικά και έπιπλα με ταπετσαρία από πράσινο βελούδο.

Στο Prada Caffè, οι τοίχοι, τα ταβάνια και τα έπιπλα είναι σε απόχρωση πράσινου της μέντας στο οποίο συχνά αναφερόμαστε ως πράσινο Prada, ένα χρώμα που είναι συνώνυμο με τη φίρμα. Τα δάπεδα είναι καλυμμένα με πλάκες σε μαύρο-άσπρο καρό, κλείνοντας το μάτι στα δάπεδα της μπουτίκ του οίκου στην Galleria Vittorio Emanuele II του Μιλάνου. Φλοράλ ανάγλυφα και εκμαγεία κοσμούν τους τοίχους και τα ταβάνια του καφέ, με τον οίκο να εξηγεί ότι αποσκοπούν στο να φέρνουν στον νου την εμφάνιση των μπουτίκ του Prada σε όλον τον κόσμο.

Τα επιτραπέζια σκεύη επελέγησαν ειδικά για το καφέ: από γιαπωνέζικη πορσελάνη εμπνευσμένη από παλιά Celadon κεραμικά - διακοσμημένα με μαύρες γραμμές για να δημιουργούν αντίθεση - μέχρι σκεύη από φυσητό γυαλί. Στα ασημένια μαχαιροπίρουνα έχει εγχαραχτεί η φίρμα Prada και η άκρη της λαβής τους έχει το σχήμα του τριγωνικού λογότυπου του οίκου.