ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 15 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Σλοβιάνσκ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 15 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Σλοβιάνσκ
Associated Press

Σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη, σημειώθηκε ρωσική πυραυλική επίθεση σε κτίριο κατοικιών.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σήμερα από ρωσική πυραυλική επίθεση σε κτίριο κατοικιών της πόλης Σλοβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης, προειδοποιώντας ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.

«Στις 18.00 τοπική ώρα, είχαμε πέντε νεκρούς και 15 τραυματίες», έγραψε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο στο Telegram. «Είναι πιθανό επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια», πρόσθεσε.

Οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες προμηθειών και νερού στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες προμηθειών και ποσοτήτων νερού στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, τα οποία η Μόσχα κατέσχεσε από τη Νοτιοανατολική Ουκρανία μετά την εισβολή του 2022, όπως ανακοίνωσε σήμερα, η Ουκρανική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας.

Η Energoatom ανακοίνωσε ότι η εξέλιξη αυτή, είναι ενδεχόμενο να σημαίνει ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους στο εσωτερικό του σταθμού, εξαιτίας μιας δραστικής μείωσης του πιστοποιημένου προσωπικού, στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, ενώ αναμένεται η ανοιξιάτικη ουκρανική αντεπίθεση. Η Ρωσία δεν σχολίασε άμεσα.

«Με δεδομένη τη σοβαρή έλλειψη ειδικών στην πυρηνική ενέργεια που είναι απαραίτητοι για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος έχει καταληφθεί προσωρινά και υπό το φόβο της ουκρανικής αντεπίθεσης, οι (Ρώσοι) προετοιμάζονται για την μακροχρόνια κράτηση των εργαζομένων ως ομήρων», ανέφερε η Energoatom.