ΚΟΣΜΟΣ

Εύα Καϊλή: Το πρώτο 24ωρο της ελευθερίας της - Οι επόμενες κινήσεις μετά την αποφυλάκιση

Εύα Καϊλή: Το πρώτο 24ωρο της ελευθερίας της -  Οι επόμενες κινήσεις μετά την αποφυλάκιση

Εύα Καϊλή: Αποφυλακίστηκε χθες Μεγάλη Παρασκευή (14/4) και επέστρεψε στο σπίτι της όπου θα μένει με την κόρη της - Η ζωή της μέχρι τη δίκη

Χαμογελαστή και ψύχραιμη, με εμφανή ωστόσο την αμηχανία της εμφανίστηκε η Εύα Καϊλή τα πρώτα λεπτά μετά την αποφυλάκισή της.

Μετά από τέσσερις μήνες που βρισκόταν στις φυλακές Χάρεν του Βελγίου, κατηγορούμενη για συμμετοχή στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate, η πρώην αντιπρόεδρός του Ευρωκοινοβουλίου και Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, επέστρεψε στο σπίτι της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, αφού οι Αρχές αποφάσισαν την, με όρους, αποφυλάκισή της.

Από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής πλήθος δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της αλλά και έξω από τις φυλακές.

Η γνωστή πολιτικός, αφού έφτασε στο σπίτι της, τους ευχαρίστησε, λέγοντας ότι ο αγώνας συνεχίζεται και στη συνέχεια μπήκε μέσα στο διαμέρισμα για να δει την κόρη της.

Οι όροι της αποφυλάκισης

Η Εύα Καϊλή απελευθερώθηκε με όρους, οι οποίοι προβλέπουν την συνεχή παραμονή της στο σπίτι της, ενώ σε περίπτωση που πρέπει να βγει, μόνο για επείγοντα ιατρικά θέματα, ή τη μεταγωγή της στα δικαστήρια ή την αστυνομία, ή για ανωτέρα βία, χρειάζεται άδεια εισαγγελέα.

Το διαβατήριό της το έχουν οι Αρχές όπως επίσης και το κινητό της και τον υπολογιστή της. Σύμφωνα με το MEGA θα χρησιμοποιεί άλλο κινητό, το οποίο το έχει δηλώσει στις Αρχές και μάλιστα εκεί θα πρέπει να είναι προσβάσιμη ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Δημητρακόπουλος: Οι επόμενες κινήσεις της

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά έδωσε ο Έλληνας δικηγόρος της Εύας Καϊλή, η οποία από χθες βρίσκεται στο σπίτι της, σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφού αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι.

Μάλιστα, όπως τόνισε, η Εύα Καϊλή ζει σε μία μικρή μεζονέτα 90 τετραγωνικών μέτρων και όχι τεράστιο ακίνητο όπως έγραφαν.

«Μεγάλη αγωνία της Εύας Καϊλή είναι τώρα να επιστρέψει αθώα στην πατρίδα της, να ξέρουν οι ψηφοφόροι της ότι δεν τους πρόδωσε και να επανέλθει στον πολιτικό στίβο» είπε ο κος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως τόνισε, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται αποδομούνται μέρα με τη μέρα, με βασικότερο στοιχείο ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά της αποτυπώματα στις δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν σπίτι της.

«Η Εύα Καϊλή έχει τεράστια αποθέματα δύναμης από το γεγονός ότι είναι αθώα. Θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για να το αποδείξει» είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις της πελάτισσάς του από εδώ και στο εξής.

«Σύντομα θα ζητήσουμε να αρθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός και να βγει το βραχιολάκι καθώς δεν είναι ύποπτη φυγής ή άλλων αδικημάτων.

Επίσης θα ζητήσει να ασκεί τα πολιτικά της καθήκοντα και δικαιώματα στο Ευρωκοινοβουλιο, να συμμετέχει στις συνεδριάσεις και να ψηφίζει κατά συνείδηση» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η ίδια η Καϊλή έστειλε μήνυμα μέσω του δικηγόρου της στην εκπομπή σχετικά με δημοσιεύματα για επαφές με άλλα κόμματα.

«Μύθοι, ψέματα και προσβλητικά αυτά που γράφονται ότι μιλούσα με κάποιο άλλο κόμμα, εγώ ήμουν ταγμένη στον χώρο μου» θέλησε να μεταφέρει η 44χρονη πολιτικός.

Η σχέση της με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Όπως έχει γίνει γνωστό, δε θα μένει με τον σύζυγό της και επίσης κατηγορούμενο για το σκάνδαλο, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κάτι που όπως φαίνεται δεν επηρεάζει τη μεταξύ τους σχέση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να είναι άριστη.

Συγκεκριμένα, η Εύα Καϊλή συνεχίζει να θεωρεί ότι ο Τζιόρτζι δεν την πρόδωσε και ότι δεν είπε κάτι εναντίον της στις ανακριτικές Αρχές, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα. Εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Αντόνιο Παντσέρι χειραγωγούσε και εκμεταλλεύτηκε τον σύντροφό της.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν πρέπει να έχει καμία επαφή με τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, άρα και με τον Τζιόρτζι, ωστόσο μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά, κλήσεις οι οποίες θα καταγράφονται.

Όσο για την κόρη τους, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι θα μπορεί να την βλέπει στο διαμέρισμα που μένει.

Σχετικές ειδήσεις