ΚΟΣΜΟΣ

Γκίνες: Η γυναίκα που έσπασε για τρίτη φορά ρεκόρ για τα πιο φουντωτά afro μαλλιά

Γυναίκα κατέρριψε το ρεκόρ για τα πλούσια άφρο μαλλιά της
Γυναίκα κατέρριψε το ρεκόρ για τα πλούσια άφρο μαλλιά της
Instagram

Η Αμερικανίδα Aevin Dugas κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τα πιο φουντωτά μαλλιά afro

Η Aevin Dugas κερδίζει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τρίτη φορά μέσα σε 13 χρόνια. Η γυναίκα από τη Λουιζιάνα που έχει θέσει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο άφρο τρεις διαφορετικές φορές τα τελευταία 13 χρόνια λέει ότι συνεχίζει να σπάει τα όρια για να εγγυηθεί προσωπικά την ομορφιά των φυσικών μαλλιών.

«Δεν αποφάσισα να μεγαλώσω afro μαλλιά, απλά αποφάσισα να είμαι φυσική», είπε ο Aevin Dugas στα World Records Guinness σε συνέντευξή της νωρίτερα αυτό το μήνα. «Έχει να κάνει με την υπερηφάνεια για τα φυσικά μαλλιά που οδηγεί στην αγάπη του εαυτού μας».

Το Guinness, γνωστό για τη βάση δεδομένων του με περισσότερους από 40.000 κατόχους παγκόσμιων ρεκόρ, περιγράφει την 47χρονο Dugas ως κάτοικο της κοινότητας Reserve, που βρίσκεται περίπου 35 μίλια δυτικά της Νέας Ορλεάνης. Mεγάλωσε επιθυμώντας να σπάσει το ρεκόρ για τα μακρύτερα μαλλιά, επειδή ορισμένοι πολιτισμοί έχουν συνδέσει ιστορικά τα ίσια μαλλιά με την ομορφιά.

Αλλά όταν η Dugas ήταν στα 20 της, είχε αρχίσει να θαυμάζει τα φυσικά χτενίσματα που είχαν πολλές μαύρες γυναίκες ως έκφραση ταυτότητας και υπερηφάνειας. Και ήταν πεπεισμένη ότι κανείς δεν θα επεδείκνυε τα μαλλιά της καλύτερα από ό,τι θα μπορούσε μετά από μία ατυχή επίσκεψη σε μία κομμώτρια από τον οποίο είχε ζητήσει να της δώσει πλεξούδες όπως αυτές του χαρακτήρα Thelma Ann Evans στην τηλεοπτική σειρά Good Times του 1970 του CBS.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο στον λογαριασμό της στο TikTok, όπου παρέχει συμβουλές χτενίσματος σε σχεδόν 48.000 ακόλουθους, η Αφροαμερικανίδα αφηγήθηκε πώς εκείνη η στυλίστρια έπλεξε τα μαλλιά της τόσο σφιχτά που της πονούσαν ακόμη και το κάτω μέρος των ποδιών, κι έτσι έβγαλε τις πλεξούδες μέσα σε λίγες ώρες.

«Από εκείνη την ημέρα, είπα: «Ξέρεις τι; Αν θέλεις να φτιάξεις τα μαλλιά σου, κάνε το μόνη σου, μάθε το μόνη σου», είπε. Μέχρι τότε ήταν άνετη στο πλέξιμο, την περμανάντ και το βάψιμο των μαλλιών της και ήταν σίγουρη ότι μπορούσε επίσης να μάθει πώς να τα κόβει χωρίς μεγάλη δυσκολία. Αυτό και έκανε.

Η Dugas άρχισε να αναπτύσσει το afro χτένισμα που είναι το σήμα κατατεθέν της το 1999 περίπου. Η περιφέρειά του ήταν το 2010 132 εκατοστά, γεγονός που της χάρισε για πρώτη φορά το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες. Βελτίωσε αυτό το ρεκόρ το 2021 με σχεδόν 157 εκατοστά πριν βάλει τον τρέχοντα στόχο των σχεδόν 165 εκατοστών τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το ρεκόρ afro απαιτεί «συχνές στολές και σχήματα styling» για να διατηρηθεί, σύμφωνα με τα Guinness. Είπε επίσης ότι δέχεται ένα ευρύ φάσμα αντιδράσεων από το κοινό όποτε τα αφήνει σε κοινή θέα.

Η Dougas είπε ότι κάποιοι της φωνάζουν λόγια θαυμασμού σε αυτές τις περιπτώσεις. Μερικοί της κάνουν ερωτήσεις ή απλώς κοιτάζουν επίμονα – και, δυστυχώς για εκείνη, μερικοί τραβάνε τα μαλλιά της χωρίς να ζητήσουν άδεια να τα αγγίξουν. Στη συνέντευξή της στις 6 Απριλίου στο Guinness, η Ντούγκας είπε ότι της άρεσε πώς τα χαρακτηριστικά μαλλιά της τη βοηθούν «να γίνει αυτή η φιγούρα σε ένα δωμάτιο γεμάτο κόσμο που όλοι θα προσέξουν».