ΚΟΣΜΟΣ

Η τεχνητή νοημοσύνη τρομάζει και τον CEO της Google: Δεν κοιμάμαι τα βράδια

Η τεχνητή νοημοσύνη τρομάζει και τον CEO της Google: Δεν κοιμάμαι τα βράδια
Associated Press

Για την τεχνητή νοημοσύνη και τη χρήση της ανησυχεί ο διευθύνων σύμβουλος της Google που παραδέχτηκε πως οι σχετικές του ανησυχίες «τον κρατούν ξύπνιο τα βράδια».

Οι ανησυχίες για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης «με κρατούν ξύπνιο τα βράδια» παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο CBS, ο διευθύνων σύμβουλος της Google, ο οποίος πρόσθεσε ότι πρόκειται για τεχνολογία που θα μπορούσε να αποδειχθεί επιβλαβής «αν αναπτυχθεί λανθασμένα».

Ο Σούνταρ Πιτσάι, κάλεσε τις κυβερνήσεις μάλιστα να αναπτύξουν σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο παρόμοιο με εκείνο για τα... πυρηνικά! «Με την τεχνητή νοημοσύνη θα είναι εφικτό να δημιουργηθεί εύκολα ένα βίντεο, όπου θα μπορούσε να φαίνεται ο Σκοτ (σ.σ ο δημοσιογράφος που του πήρε τη συνέντευξη) να λέει κάτι, ή εγώ να λέω κάτι, που ποτέ δεν είπαμε. Και θα μπορούσε να είναι αληθοφανές. Σε κοινωνική κλίμακα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά».

Ο ίδιος πάντως τόνισε πως η Google «συμπεριφέρεται υπεύθυνα», ενώ ερωτώμενος αν η Google κυκλοφόρησε το Bard, χωρίς να κατανοεί ακριβώς πως λειτουργεί, τόνισε πως:«Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνουμε πλήρως ούτε το πώς λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό».