ΚΟΣΜΟΣ

Bασιλιάς Κάρολος: Νέο «κλαδί ελιάς» στον Χάρι και την Μέγκαν - Η ιστορική οικογενειακή φωτογραφία

Κορυφώνονται οι ετοιμασίες για τη στέψη του Καρόλου
Κορυφώνονται οι ετοιμασίες για τη στέψη του Καρόλου
Α.Ρ

Σε μία ακόμη κίνηση καλής θέλησης προς τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν, ο Βασιλιάς Κάρολος κυκλοφόρησε μία φωτογραφία με τους «αντάρτες» του Μπάκιγχαμ στο επίσημο πρόγραμμα με τα αναμνηστικά για τη στέψη του

Για να τονίσει τις προσπάθειές του να εξομαλύνει τις οικογενειακές εντάσεις, ο βασιλιάς Κάρολος συμπεριέλαβε μια φωτογραφία του Χάρι και της Μέγκαν στο επίσημο πρόγραμμα αναμνηστικών των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ που συνοδεύουν τη στέψη.

Το σπάνιο, χαλαρό ιδιωτικό οικογενειακό πορτρέτο τραβήχτηκε από τον βασιλικό φωτογράφο Κρις Τζάκσον για να τιμήσει τα 70ά γενέθλια του μονάρχη το 2018. «Τραβήχτηκε» στους κήπους του Clarence House και δείχνει τον Κάρολο με τον πρίγκιπα Τζορτζ στο γόνατό του, την Καμίλα να αγκαλιάζει την πριγκίπισσα Σάρλοτ και την τότε δούκισσα του Κέιμπριτζ να κρατά τον πρίγκιπα Λούις μωρό.

Πίσω από το παγκάκι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στέκεται δίπλα στον αδερφό του, ο οποίος έχει το χέρι του γύρω από μια γελαστή Μέγκαν. Η ευτυχισμένη οικογενειακή φωτογραφία δεν φανερώνει το γεγονός ότι στα παρασκήνια, οι σχέσεις μεταξύ και των έξι ενηλίκων κατέρρεαν.

Η Μέγκαν και η Κέιτ είχαν τσακωθεί για το φόρεμα της παράνυμφου της πριγκίπισσας Σάρλοτ και ο Χάρι κατηγορούσε ιδιωτικά την οικογένειά του ότι δεν υποστήριζε αρκετά τη νέα του σύζυγο, την οποία είχε παντρευτεί τον Μάιο του ίδιου έτους.

Βγήκε την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ είπε ότι η στέψη θα γίνει καθώς ο μονάρχης έχει πλήρη γνώση του «δύσκολου» καθήκοντός του και αναγνωρίζει πώς «συμμετέχει στις ανθρώπινες αδυναμίες και τα τρωτά σημεία μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Τζάστιν Γουέλμπι, γράφοντας στο επίσημο πρόγραμμα αναμνηστικών της στέψης, είπε ότι ο Κάρολος θα αλλάξει τα «άμφια της θέσης και της τιμής» του με ένα απλό λευκό πουκάμισο για το ιδιωτικό χρίσμα κατά τη διάρκεια της τελετής της 6ης Μαΐου.

H Eλισάβετ Β' χρίστηκε επίσης ιδιωτικά, όπως είναι η παράδοση, φορώντας ένα απλό πλισέ λινό φόρεμα πάνω από το φόρεμα της στέψης της, καθώς καθόταν κάτω από ένα χρυσό κουβούκλιο. Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι ο Βασιλιάς, ντυμένος με το απλό λευκό ένδυμα, θα έρθει ενώπιον του Θεού ως υπηρέτης «με πλήρη επίγνωση ότι το έργο είναι δύσκολο και θα χρειαστεί βοήθεια».

Η δημοσίευση των 20 λιρών και 84 σελίδων είναι ένα μοναδικό εικονογραφημένο αναμνηστικό που αφηγείται τις ιστορίες ζωής των μοναρχών και προσφέρει μια προεπισκόπηση της ημέρας της στέψης. Το πρόγραμμα δημοσιεύεται από τις Publications UK, οι οποίες δημοσίευσαν επίσης το Επίσημτο Πρόγραμμα του Πλατινένου και του Διαμαντένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ II.

Ένα ποσοστό των εσόδων θα μοιράζεται μεταξύ δύο φιλανθρωπικών οργανώσεων: του Royal Collection Trust και της SSAFA και της φιλανθρωπικής οργάνωσης Armed Forces.