ΚΟΣΜΟΣ

Νέα «βόμβα» από τον Έλον Μασκ: Εξωγήινοι δεν υπάρχουν, η πραγματικη απειλή είναι η υπογεννητικότητα

O Ελον Μασκ
O Ελον Μασκ
Α.Ρ

Ο Έλον Μασκ μοιράστηκε τις σκέψεις του για την εξωγήινη ζωή στο δεύτερο μέρος αποκλειστικής του συνέντευξης στο Fox News, ενώ για μία ακόμη φορά προειδοποίησε για τους κινδύνους της υπογεννητικότητας

Ο Έλον Μασκ γνωρίζει μερικά πράγματα για το διάστημα και είναι βέβαιος ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για εξωγήινη ζωή. Ωστόσο, τρέφει την ελπίδα (και την προσδοκία) ότι οι άνθρωποι θα βρουν εξωγήινους μια μέρα. Και όταν το κάνουν, θα είναι ο πρώτος που θα ενημερώσει το κοινό.

Ο ιδρυτής του SpaceX ρωτήθηκε για τις σκέψεις του για τα UFO στο δεύτερο μέρος μιας αποκλειστικής συνέντευξης με τον Tάκερ Κάρλσον που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης (18/4). Παρά τη γνωστή του αδυναμία στις θεωρίες συνωμοσίας ο Μασκ είπε στον παρουσιαστή του Fox News ότι δεν θεωρεί πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ κρύβει την ύπαρξη άλλων μορφών ζωής από το κοινό, παρά την ατελείωτη ροή θεωριών συνωμοσίας γύρω από το θέμα.

Ο Μασκ υποστήριξε ότι αν οι αξιωματούχοι είχαν αποδείξεις για «μικρούς πράσινους ανθρώπους» θα τις χρησιμοποιούσαν προς όφελός τους. Επισήμανε ότι ο στρατός προσπαθούσε συνεχώς να αυξήσει τον προϋπολογισμό δαπανών του και ότι οι «εξωγήινοι» θα πρόσφεραν την τέλεια αιτιολόγηση για μια λευκή επιταγή.

Επικαλούμενος αόριστα σχόλια που έγιναν από «έναν στρατηγό τη δεκαετία του 1960», είπε: «Προσπαθούμε συνεχώς να διευρύνουμε τον αμυντικό προϋπολογισμό. Και κοιτάξτε, ξέρετε ποιο επιχείρημα δεν θα συναντούσε αντίσταση από κανέναν; Αν παρουσιάζαμε έναν εξωγήινο και λέγαμε ότι χρειαζόμαστε χρήματα για να προστατευτούμε από αυτούς τους τύπους. «Πόσα χρήματα θέλεις; Κατάλαβες, φαίνονται επικίνδυνοι», γέλασε.

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο επέμενε ότι δεν υπάρχουν «αποδείξεις συνειδητής ζωής πουθενά στο σύμπαν» εκτός από τη Γη και καυχήθηκε ότι, αν υπήρχε, θα το ήξερε. «Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν, ξέρετε, πού είναι οι εξωγήινοι; Και νομίζω ότι αν κάποιος γνώριζε για εξωγήινους στη Γη θα ήμουν πιθανότατα εγώ», είπε.

«Ναι, ξέρετε, είμαι πολύ εξοικειωμένος με τα διαστημικά πράγματα. Και δεν έχω δει κανένα στοιχείο για εξωγήινους», συνέχισε, προσθέτοντας ότι αν είχε, «θα το ανέβαζε αμέσως στο Twitter». «Αυτό θα ήταν ίσως το κορυφαίο tweet όλων των εποχών», είπε. «Βρήκαμε ένα, παιδιά!» Τζάκποτ! [Αυτό θα συγκέντρωνε] περίπου 8 δισεκατομμύρια likes».

Γιατί μας απειλεί η μείωση του ποσοστού γεννήσεων

Ο διευθύνων Σύμβουλος του Twitter συνέχισε εξηγώντας γιατί πίστευε ότι οι άνθρωποι και όχι τα ισχυρά απόκοσμα όντα θα ήταν οι αρχιτέκτονες της καταστροφής μας.

Ο πατέρας 10 παιδιών επανέλαβε τις καλά τεκμηριωμένες ανησυχίες του ότι η μείωση των ποσοστών γεννήσεων αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ύπαρξη της ανθρωπότητας. «Υπάρχει ένα είδος κύκλου ζωής στους πολιτισμούς, όπως συμβαίνει με τους μεμονωμένους ανθρώπους [...] και νομίζω ότι θέλουμε απλώς να διασφαλίσουμε ότι ο πολιτισμός μας πηγαίνει μπροστά και ανοδικά», είπε.

«Γι’ αυτό ανησυχώ για τη μείωση των ποσοστών γεννήσεων και το γεγονός ότι, για παράδειγμα, η Ιαπωνία είχε διπλάσιο αριθμό θανάτων πέρυσι από τις γεννήσεις». Και συνέχισε: «Ανησυχώ κάπως για το γεγονός οτι «αν δεν κάνουμε αρκετούς ανθρώπους για να διατηρήσουμε τουλάχιστον τον αριθμό μας, ίσως να τον αυξήσουμε λίγο, τότε ο πολιτισμός μας θα καταρρεύσει»

«Το παλιό ερώτημα του πώς θα τελειώσει ο πολιτισμός με έναν κρότο ή ένα κλαψούρισμα. Λοιπόν, αυτή τη στιγμή προσπαθεί να τελειώσει με ένα κλαψούρισμα στις πάνες ενηλίκων, κάτι που είναι καταθλιπτικό».