ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Οργισμένοι διαδηλωτές με καπνογόνα εισέβαλαν στο χρηματιστήριο

Γαλλία: Οργισμένοι διαδηλωτές με καπνογόνα εισέβαλαν στο χρηματιστήριο
printscreen/twitter

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το συνταξιοδοτικό νόμο που «πέρασε» η κυβέρνηση Μακρόν στη Γαλλία

Ομάδα διαδηλωτών εισέβαλε για λίγο στα γραφεία του Χρηματιστηρίου του Παρισιού Euronext την Πέμπτη, απαιτώντας οι μεγάλες εταιρείες να πληρώσουν τη χρηματοδότηση των συντάξεων, στο πλαίσιο ευρύτερων διαδηλώσεων κατά της αύξησης των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας.

Κουνώντας σημαίες των συνδικάτων, η ομάδα μερικών εκατοντάδων διαδηλωτών κατέλαβε το λόμπι του Euronext, ανάβοντας φωτοβολίδες και φωνάζοντας «Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ, ακόμα κι αν ο Μακρόν δεν το θέλει, είμαστε εδώ " και "Μακρόν παραιτήσου!"

Νωρίτερα αυτό το μήνα, παρόμοιες σκηνές σημειώθηκαν στα γραφεία της Blackrock στο Παρίσι.

Το Σαββατοκύριακο, ο Μακρόν υπέγραψε τον νόμο για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη, από τα 62 στα 64 χρόνια.

Προηγήθηκαν τρεις μήνες διαδηλώσεων με τεράστια πλήθη να συγκεντρώνονται στους στους δρόμους και πολές φορές να καταλήγουν σε συγκρούσεις.

Ο Μακρόν και η κυβέρνησή του, παρά τις δημοσκοπήσεις, λένε ότι θέλουν να προχωρήσουν και να εργαστούν σε άλλα μέτρα που αφορούν στις συνθήκες εργασίας, τον νόμο και την τάξη, την εκπαίδευση και τα θέματα υγείας.

Ωστόσο, οι διαδηλωτές την Πέμπτη, καθώς και εκείνοι που επιτέθηκαν στον Μακρόν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην ανατολική περιοχή της Γαλλίας στην Αλσατία την Τετάρτη, κατέστησαν σαφές ότι δεν ήταν έτοιμοι να υποχωρήσουν.