ΚΟΣΜΟΣ

Σουδάν: H Γερμανία απομάκρυνε με στρατιωτικό αεροσκάφος 101 άτομα

Σουδάν: H Γερμανία απομάκρυνε με στρατιωτικό αεροσκάφος 101 άτομα
Το Airbus A400M Atlas
AP Photo

Συνεχίζεται η επιχείρηση απομάκρυνσης των υπηκόων από το εμπόλεμο Σουδάν

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την Κυριακή την απομάκρυνση με στρατιωτικό αεροσκάφος 101 ανθρώπων από το Σουδάν, καθώς πολλοί ξένοι υπήκοοι και διπλωμάτες εκκενώνονται με πρωτοβουλία διαφόρων κυβερνήσεων έπειτα από μια εβδομάδα και πλέον φονικών εχθροπραξιών ανάμεσα στον στρατό και παραστρατιωτικούς.

«Το πρώτο Airbus A400M βρίσκεται εν πτήσει από την Ιορδανία με τα 101 άτομα που έχουν απομακρυνθεί», ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας μέσω Twitter, διευκρινίζοντας πως άλλα δύο τέτοια αεροσκάφη θα σταλούν στο Σουδάν για να συμμετάσχουν στην εσπευσμένη απομάκρυνση Γερμανών.

Στον κατάλογο του υπουργείου Εξωτερικών με τα πρόσωπα που θα πρέπει να απομακρυνθούν βρίσκονται πάνω από 300 υπήκοοι Γερμανίας. Επιδιώκεται να μεταφερθούν επίσης υπήκοοι κρατών-εταίρων της Γερμανίας, εάν είναι εφικτό.

Η αποστολή, με τη συμμετοχή 1.000 και πλέον μελών των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων, προετοιμαζόταν για μέρες. Η πρώτη πτήση θα εκτελείτο την Τετάρτη, αλλά αναγκαστικά ακυρώθηκε, λόγω των συνθηκών στο Σουδάν.