ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Έφτιαξαν την προτομή του απο 17 λίτρα... λιωμένης σοκολάτας

Βασιλιάς Κάρολος: Έφτιαξαν την προτομή του απο 17 λίτρα... λιωμένης σοκολάτας

Μία...σοκολατένια προτομή του βασιλιά Καρόλου σε φυσικό μέγεθος κατασκευάζεται είδη απο τους μετρ του είδους, εν όψει της τελετής στέψης του μονάρχη στις 6 Μαΐου

«Υπάρχουν πολλές λέξεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να περιγράψουν τον βασιλιά Κάρολο: έντιμος, συμπονετικός, αξιοπρεπής, δυνατός και πλέον προστίθεται το γλυκός» γράφει το Sky News.

Και αυτό γιατί η στολή που αναμένεται να φορέσει ο Βασιλιάς Κάρολος στη στέψη, με τις επωμίδες και τα διακριτικά θα «αναπαραχθεί» πιστά από σοκολάτες Twix, Milky Way, Galaxy και Bounty Celebrations. Πριν από την ιστορική στέψη του Καρόλου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ την επόμενη εβδομάδα, μια προτομή του Βασιλιά σε φυσικό μέγεθος κατασκευάστηκε από περισσότερα από 17 λίτρα λιωμένες σοκολάτες.

Η σοκολατένια προτομή ζυγίζει πάνω από 23 κιλά και χρειάστηκε τέσσερις εβδομάδες για να δημιουργηθεί. Σχεδιάστηκε από μια ομάδα ειδικών σοκολατοποιών και κατασκευαστών μοντέλων που σχεδίασαν προσεκτικά το «γλυκό» προφίλ του Βασιλιά ώστε να του μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Διαφορετικές σοκολάτες από τη μάρκα ζαχαροπλαστικής Celebrations έχουν προσθέσει γλυκές πινελιές στα στοιχεία της προτομής. Τα Teasers της Maltesers, που αγαπούν σταθερά οι θαυμαστές των Celebrations, έχουν χρησιμοποιηθεί στο γιακά, με τα μετάλλια στο στήθος του μπούστου να περιλαμβάνουν σοκολάτες, όπως τα δημοφιλή Snickers.

Η σοκολατοποιός Jennifer Lindsey-Clarke είχε την τιμή να κατασκευάσει τη δημιουργία, η οποία έγινε χρησιμοποιώντας περίπου 2.875 λιωμένες σοκολάτες Celebrations. «Η ομάδα μελέτησε ώρες βίντεο του Βασιλιά για να συλλάβει την πραγματική του ομοιότητα και η ομοιότητα είναι απίστευτη», είπε η Emily Owen, διευθύντρια της εταιρείας Celebrations.

«Οι εορτασμοί έχουν να κάνουν με το να φέρνουν κοντά τους ανθρώπους και είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε αυτή την περίσταση με τόσους πολλούς λάτρεις της σοκολάτας στη χώρα». Το γλυπτό θα εκτεθεί στα κεντρικά γραφεία της Mars Wrigley UK στο Slough.