ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision 2023: Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα θα δώσουν «το παρών» - Ο ρόλος τους στη διοργάνωση

Eurovision 2023: Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα θα δώσουν «το παρών» - Ο ρόλος τους στη διοργάνωση
AP

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα θα παρευρεθούν στη σκηνή της Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και το ενδιαφέρον στρέφεται στην Eurovision 2023. Το μεγάλο πάρτι της μουσικής θα λάβει χώρα στην Liverpool Arena και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς στις 9 και 11 Μαΐου και τον τελικό στις 13 Μαϊου.

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο Βίκτωρ Βερνίκος με το κομμάτι «What They Say», με τον νεαρό ερμηνευτή να ανεβαίνει στο stage στον δεύτερο ημιτελικό 11/05 στην όγδοη θέση.

Μια εβδομάδα πριν τη Eurovision, στις 6 Μαΐου 2023 θα έχει προηγηθεί η στέψη του βασιλιά Καρόλου. Πριν ωστόσο την επίσημη τελετή, το βασιλικό ζεύγος θα επισκεφθεί το Λίβερπουλ και θα φιλοξενηθεί στη M&S Bank Arena, όπου θα πραγματοποιηθεί ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα θα περιηγηθούν στην Αρένα, θα δουν τη σκηνή και θα συναντήσουν από κοντά τη δημιουργική ομάδα, τους παρουσιαστές και τη φετινή εκπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου Mae Muller.

Όπως παρουσιάζει η OGAE GREECE το βασιλικό ζεύγος θα αποκαλύψει για πρώτη φορά τη σκηνή της φετινής Eurovision και θα συναντήσουν: τον Γενικό Διευθυντή του BBC, Tim Davie, τη Διευθύντρια Περιεχομένου του BBC Charlotte Moore και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της βασικής ομάδας που έχει αναλάβει τον Διαγωνισμό, του BBC Eurovision 2023, Martin Green.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούν την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Λίβερπουλ για να σηματοδοτήσουν την αδελφοποίηση της βιβλιοθήκης της πόλης με την Περιφερειακή Επιστημονική Βιβλιοθήκη της Οδησσού. Στη βιβλιοθήκη θα συναντήσουν άτομα που συμμετέχουν στο φεστιβάλ της Eurovision αλλά και το Eurolearn, μια πρωτοβουλία μάθησης για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή του Λίβερπουλ.

Μάλιστα εκεί ο Κάρολος θα κάνει τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου αδελφοποίησης με την πόλη της Οδησσού, σε ζωντανή μετάδοση μεταξύ των δύο πόλεων.