ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο τεχνητής νοημοσύνης κατά Μπάιντεν: Μαύρες μέρες αν επανεκλεγεί

Βίντεο τεχνητής νοημοσύνης κατά Μπάιντεν: Μαύρες μέρες αν επανεκλεγεί
youtube.com screenshot

Οι Ρεπουμπλικάνοι βρήκαν νέο τρόπο για να αναδείξουν την ανεπάρκεια του Τζο Μπάιντεν. Για πρώτη φορά, ένα κόμμα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταδείξει πώς θα είναι ο κόσμος σε περίπτωση εκλογικής νίκης του αντιπάλου του.

Ως ιστορικό βήμα στην πολιτική σκακιέρα χαρακτηρίζεται η κίνηση των Ρεπουμπλικάνων, να δημιουργήσουν βίντεο τεχνητής νοημοσύνης για να ασκήσουν έντονη κριτική στον Τζο Μπάιντεν. Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του νυν προέδρου των ΗΠΑ ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος το 2024, οι Ρεπουμπλικάνοι τον «χτυπούν» αδυσώπητα με το βίντεο στο οποίο φανερώνεται το «πώς θα είναι ο κόσμος αν εκλεγεί ξανά».

Η «Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή» (RNC), γνωστοποίησε πως για πρώτη φορά χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να παρουσιάσει τις θέσεις του στους ψηφοφόρους. Στο βίντεο, ο 80χρονος Τζο Μπάιντεν μαζί με την Καμάλα Χάρις γιορτάζουν τη νίκη τους στις επόμενες εκλογές, όμως, ο αφηγητής αναρωτιέται «Τι θα συμβεί αν επανεκλεγεί ο πιο αδύναμος πρόεδρος που είχαμε ποτέ;».

Ακολουθεί μία σειρά από γεγονότα στις ΗΠΑ και τον πλανήτη, που φανερώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις της επανεκλογής Μπάιντεν. Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων, πάντως, για να αποφύγει νομικές περιπέτειες έχει βάλει σαφή ένδειξη στο βίντεο πως πρόκειται για δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης…

Δείτε το βίντεο: