ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: 11 νεκροί και 9 αγνοούμενοι από ναυάγιο ταχύπλοου σκάφους

Ινδονησία: 11 νεκροί και 9 αγνοούμενοι από ναυάγιο ταχύπλοου σκάφους

Το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο σύμφωνα με τις αρχές της Ινδονησίας.

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο ταχύπλοου σκάφους στην επαρχία Ριάου της δυτικής Ινδονησίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές, εκφράζοντας φόβους ότι ο απολογισμός του δυστυχήματος ενδέχεται να αυξηθεί καθώς αγνοείται η τύχη αρκετών επιβατών.

Το ταχύπλοο επιβατηγό σκάφος SB Evelyn Calisca 01 βυθίστηκε περίπου μισή ώρα μετά τον απόπλου του από το λιμάνι του Ιντραγκίρι Χίλιρ με προορισμό την Ταντζούνγκ Πίνανγκ (πρωτεύουσα της επαρχίας Ριάου). Εκτιμάται πως στο ταχύπλοο επέβαιναν περίπου 80 άνθρωποι.

«Επί του παρόντος, οι νεκροί είναι 11, ενώ αγνοείται η τύχη τουλάχιστον εννέα επιβαινόντων», δήλωσε ο Νιομάν Σιντακάρια, επικεφαλής των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης στην περιοχή.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο πρακτορείο Xinhua ότι διασώστες περισυνέλεξαν 58 επιζώντες από την περιοχή του ναυαγίου, ενώ επεσήμανε πως το ταχύπλοο μετέφερε υπεράριθμους επιβάτες. «Αυτό το ταχύπλοο είναι πολύ μικρό για να μεταφέρει περίπου 80 επιβάτες. Ήταν ξεκάθαρα υπερφορτωμένο», τόνισε στο πρακτορείο Xinhua.