ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Τρεις νέες φωτογραφίες του με την Καμίλα, παραμονές της στέψης

O Κάρολος και η Καμίλα
O Κάρολος και η Καμίλα
Α.Ρ

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Νέες φωτογραφίες του βασιλικού ζεύγους κυκλοφόρησαν από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, μία εβδομάδα πριν απο την τελετή στέψης

Τρεις νέες φωτογραφίες του βασιλιά Καρόλου και της βασιλικής συζύγου Καμίλα, κυκλοφόρησαν μια εβδομάδα πριν από το σαββατοκύριακο της στέψης. Την ίδια στιγμή οι λεπτομέρειες ενός νέου χωρίσματος που θα θωρακίσει τον Βασιλιά για την τελετή αποκαλύφθηκαν επίσης.

Ένα νέο κεντημένο χώρισμα δημιουργήθηκε για να προστατεύσει τον Κάρολο όταν χριστεί βασιλιάς από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης στις 6 Μαΐου. Διαθέτει ένα κεντημένο σχέδιο του ζωγράφου Aidan Hart, που τιμά την Κοινοπολιτεία.

Οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες των βασιλικών μελών - τοποθετημένες στο μπλε σαλόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ - τραβήχτηκαν από τον Hugo Burnard, ο οποίος τράβηξε επίσης τις φωτογραφίες του γάμου του Καρόλου με την Καμίλα το 2005.

Τραβήχτηκαν τον περασμένο μήνα και δείχνουν το ζευγάρι μαζί αλλά και μεμονωμένα. Στην κοινή φωτογραφία, το ζευγάρι στέκεται δίπλα-δίπλα μπροστά από ένα πορτρέτο του Βασιλιά Γεωργίου Ε' που ζωγράφισε λίγο μετά τη στέψη του τον Ιούνιο του 1911.

Ο Βασιλιάς είναι ντυμένος με μπλε κοστούμι Anderson and Sheppard, με μπλε γραβάτα και λευκό πουκάμισο Turnbull και Asser. Η βασιλική σύζυγος φορά ένα μπλε μάλλινο κρεπ φόρεμα από τη Βρετανίδα σχεδιάστρια Fiona Clare, ένα σετ σκουλαρίκια με πέρλες της αείμνηστης Ελισάβετ, το οποίο είναι διακοσμημένο με πολύτιμους λίθους από ζαφείρι και ρουμπίνι, και ένα μαργαριταρένιο κολιέ από την ιδιωτική της συλλογή.

Στις άλλες δύο φωτογραφίες, η βασιλική σύζυγος και ο βασιλάς κάθονται ξεχωριστά: ο Κάρολος σε μια πολυθρόνα με επένδυση από επίχρυσο και μετάξι που χρονολογείται από το 1829, ενώ η Καμίλα σε μια πολυθρόνα με επένδυση από επίχρυσο και μεταξωτό ξύλο του 1812.

Μια άλλη εικόνα που κυκλοφόρησε από το παλάτι δείχνει επίσης τον βασιλιά Κάρολο κατά την εγγραφή του στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Το Trinity College, όπου ο βασιλιάς σπούδασε για τρία χρόνια, «ανέβασε» τη φωτογραφία του μονάρχη ως 18χρονου πρίγκιπα, που τραβήχτηκε τον Οκτώβριο του 1967.

Η Ελισάβετ II χρησιμοποίησε μόνο ένα κουβούκλιο κατά τη στέψη της το 1953, αλλά ο Βασιλιάς θα περικλείεται στις τρεις πλευρές από την κεντρική διακοσμημένη οθόνη και δύο επιπλέον οθόνες σε κάθε άκρο. Το κύριο πάνελ της οθόνης, με θέα την εκκλησία, διαθέτει ένα δέντρο με τα ονόματα των 56 κρατών μελών της Κοινοπολιτείας κεντημένα σε μεμονωμένα φύλλα.

Πριν ο αρχιεπίσκοπος στέψει τον Κάρολο, ο Τζάστιν Ουέλμπι θα χρίσει τον Βασιλιά κάνοντας το σημείο του σταυρού στο χέρι, το στήθος και το κεφάλι του με ιερό λάδι. Αυτό το λάδι -χρίσμα- είναι φτιαγμένο από ελιές που μαζεύτηκαν στο Όρος των Ελαιών στο Ισραήλ, και καθαγιάστηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο στην Ιερουσαλήμ τον Μάρτιο.