ΚΟΣΜΟΣ

Το προσωπικό μας γραφείο με έπιπλα που σχεδίασε ο Frank Lloyd Wright

Το προσωπικό μας γραφείο με έπιπλα που σχεδίασε ο Frank Lloyd Wright

Το μακρινό 1936, η S.C. Johnson & Son, επιθυμώντας να εκσυγχρονιστεί, αναζήτησε τον Frank Lloyd Wright για να σχεδιάσει τα Johnson Wax Headquarters, τα διοικητικά γραφεία της εταιρείας στη Racine στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα από τα πλέον εμβληματικά και ανθεκτικά στον χρόνο δημιουργήματα του οραματικού αρχιτέκτονα. Ο οποίος σχεδίασε επιπλέον και έπιπλα, αντίγραφα των οποίων, χάρη σε πρωτοβουλία του Frank Lloyd Wright Foundation, μπορούμε σήμερα να αποκτήσουμε για το γραφείο μας στο σπίτι.

Δείτε την gallery:

Με την ολοκλήρωσή τους, ο Wright χαιρέτισε τα Johnson Wax Headquarters ως μια αρχιτεκτονική ερμηνεία της σύγχρονης επιχείρησης στα καλύτερά της, αποκαλώντας τα «έναν χώρο που εμπνέει να εργάζεται κανείς όπως είναι ο οποιοσδήποτε καθεδρικός για να προσεύχεται κάποιος εντός του». Το κτίσμα-τοπόσημο παραμένει το μόνο αρχιτεκτόνημα γραφείων επιχείρησης που σχεδίασε ο Wright το οποίο λειτουργεί ακόμη και σήμερα. Ο αρχιτέκτονας δεν περιορίστηκε στη δομή· σχεδίασε πάνω από 40 αρθρωτά έπιπλα για να βελτιώσει τη σχεδίαση γραφείου, όπως κυλιόμενους φοριαμούς φακέλων που εύκολα μπορούσαν να μετακινηθούν μέσα στο Great Workroom.

Στον 21ο αιώνα, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να εξοπλίσουμε το γραφείο στο σπίτι μας με έπιπλα εμπνευσμένα από εκείνα τα έπιπλα. Αντλώντας απευθείας από τα αρχεία, το Frank Lloyd Wright Foundation συνεργάστηκε με τη Steelcase, τον αρχικό κατασκευαστή, και παρουσίασε αυτή την καινοτόμα συλλογή για δουλειά από το σπίτι.