ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος: Η μεγάλη πρόβα πριν τη στέψη του - Στο Αββαείο του Ουέστμινστερ όλη η βασιλική οικογένεια

Κάρολος: Η μεγάλη πρόβα πριν τη στέψη του - Στο Αββαείο του Ουέστμινστερ όλη η βασιλική οικογένεια
Ο βασιλιάς Κάρολος καθώς φεύγει από το Αβαείο του Oυέστμινστερ στο Λονδίνο,
(Photo by Leon Neal/Getty Images)

Η πρόβα για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ

Ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ οδήγησαν τη βασιλική οικογένεια σήμερα στις πρόβες για τη στέψη του στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

Δείτε την gallery:

Μόλις λίγες μέρες απομένουν μέχρι το ιστορικό γεγονός, και ο νέος βασιλιάς φωτογραφήθηκε χαμογελαστός έξω από την εμβληματική εκκλησία στο κεντρικό Λονδίνο καθώς έφτασε με τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας και τα παιδιά τους τον πρίγκιπα Τζορτζ, εννέα ετών, τη Σάρλοτ οκτώ και τον Λούις, πέντε ετών.

Η πριγκίπισσα Άννα και η βασίλισσα Καμίλα ήταν επίσης εκεί για να χαιρετήσουν τον κοσμήτορα του Ουέστμινστερ και άλλους εκκλησιαστικούς αξιωματούχους προτού πάνε μέσα. Μαζί με τους βασιλικούς βρέθηκε ο πρωθυπουργός Rishi Sunak.

Νυχτερινή πρόβα τζενεράλε για την ιστορική τελετή

Μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου παρήλασαν στους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μια πλήρη «πρόβα τζενεράλε» εν όψει της στέψης του βασιλιά Καρόλου.

Στην πομπή θα συμμετέχουν περισσότεροι από 6.000 άνδρες και γυναίκες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις χώρες της Κοινοπολιτείας.

Δείτε την gallery:

Ντυμένα με στρατιωτική ενδυμασία, τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων έκαναν πρόβα για τις θέσεις και τις κινήσεις τους εν όψει της μεγάλης ημέρας και εμφανίστηκαν έφιπποι και με τα πόδια. Στην τελετή της 6ης Μαϊου θα συνοδεύσουν την άμαξα Gold State Coach στη διαδρομή της από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, οπου θα γίνει η στέψη του Καρόλου.