ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Καμίλα: Ο εγγονός της έσπασε το χέρι του πριν από τη στέψη - Ο ρόλος του στην τελετή

H βασίλισσα Καμίλα
H βασίλισσα Καμίλα
ΑΡ

Ο εγγονός της βασιλικής συζύγου, Καμίλα έσπασε το χέρι του πριν από τη στέψη, αλλά θα διατηρήσει το ρόλο του στην ιστορική τελετή.

O εγγονός της μελλοντικής βασίλισσας Καμίλα είχε ένα ατύχημα παραμονές της στέψης. Ο Γκας Λόπες, υπέστη κάταγμα στο χέρι, ανέφερε την Πέμπτη η Daily Mail. Ο 13χρονος, έφτασε για μια πρόβα στέψης στο παλάτι του Μπάκιγχαμ με το δεξί του χέρι σε ένα νάρθηκα. «Ο Γκας έσπασε το χέρι του σε ένα ατύχημα με το ποδήλατο ενώ βρισκόταν σε διακοπές», είπε στην εφημερίδα, πηγή από το οικογενειακό του περιβάλλον.

«O γύψος έχει αφαιρεθεί, αλλά πρέπει να το έχει σε νάρθηκα τη μεγάλη μέρα». Ο Γκας και ο δίδυμος αδερφός του, Λούις, είναι γιοι της κόρης της Βασίλισσας Καμίλα, Λάουρα Λόπες και του συζύγου της Χάρι Λόπες, οι οποίοι έχουν μία ακόμη 15χρονη κόρη την Ελίζα.

Τα δίδυμα αγόρια πρόκειται να βγουν στο προσκήνιο στην τελετή στέψης το Σάββατο (6 Μαΐου) και να λειτουργήσουν ως Pages of Honor. Τα δίδυμα θα υποστηρίξουν τη γιαγιά τους στον τελετουργικό ρόλο με τον ξάδερφό τους Φρέντι Πάρκερ Μπόουλς, γιο του θείου τους Τομ Πάρκερ Μπόουλς, και τον Άρθουρ Έλιοτ, τον ανιψιό της Βασίλισσας Καμίλα.

Η Daily Mail αναφέρει ότι ο Γκας αναμένεται να συνεχίσει τα καθήκοντά του παρά τον τραυματισμό και να διατηρήσει το ρόλο του στη στέψη της Καμίλα καθώς προχωρά στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Αν πράγματι το κάνει, θα είναι στο πλευρό του πρίγκιπα Τζορτζ, ο οποίος θα είναι στο πλευρό του παππού του, βασιλιά Καρόλου τη μεγάλη ημέρα.

Σε αυτή την ιστορική περίσταση για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, τα αγόρια που θα λάβουν μέρος στο τελετουργικό θα μεταφέρουν τις βασιλικές ρόμπες του ζευγαριού στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Όλα τα παιδιά ανήκουν στην οικογένεια του Καρόλου και της Καμίλα και στο στενό φιλικό περιβάλλον. Επικεφαλής όλων θα είναι ο Τζορτζ, ως page of honour που είναι μια ιστορική τελετουργική θέση, που πλέον χρησιμοποιείται μόνο σε επίσημες κρατικές περιστάσεις.

Σε ένα πολλά υποσχόμενο σημάδι ότι τα σχέδια για το τελετουργικό παραμένουν αμετάβλητα, η βασιλική σύζυγος Καμίλα, εθεάθη να φεύγει από την πρόβα στέψης της Τετάρτης στο Αβαείο του Γουέστμινστερ με τους εγγονούς της στο αυτοκίνητο.

Αν και η οικογένεια της Βασίλισσας Καμίλα μένει ως επί το πλείστον έξω από τα βασιλικά φώτα της δημοσιότητας, οι συγγενείς της την έχουν υποστηρίξει σε μεγάλες εκδηλώσεις στο παρελθόν. Ο Τομ και η Λόρα παρευρέθηκαν στον γάμο της μητέρας τους με τον Κάρολο το 2005 και η κόρη της Λόρα, Ελίζα, υπηρέτησε ως παράνυμφος όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον παντρεύτηκαν το 2011.

Πιο πρόσφατα, όλα τα παιδιά και τα εγγόνια της βασίλισσας Καμίλα παρευρέθηκαν στην κρατική κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο 48χρονος Τομ, έχει έναν 13χρονο γιο τον Φρέντι, 13 ετών και την 15χρονη Λόλα, με την πρώην σύζυγό του Σάρα Μπάιζ. Ενώ εμφανιζόταν στο podcast The News Agents της Apple στα τέλη Απριλίου, ο συγγραφέας και κριτικός τροφίμων είπε ότι η βαρύτητα του ρόλου στην ιστορική στέψη δεν αγχώνει τον γιο του.

«Δεν νομίζω ότι ξέρει πόσο μεγάλο θέμα θα είναι, δεν νομίζω ότι έχει αίσθηση της περίστασης. Είναι απλά ένα 13χρονο αγόρι που αγαπάει το ποδόσφαιρο», είπε ο Τομ όταν ρωτήθηκε αν ο γιος του ήταν ενθουσιασμένος για την τελετή στέψης και την ειδική αποστολή του. «Είμαστε εκεί απλώς για να στηρίξουμε τη μητέρα μας. Δεν είμαι ειδικός σε αυτό», αστειεύτηκε.

Η βασίλισσα Καμίλα έχει ένα γιο και μία κόρη από τον πρώτο της γάμο με τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, ο οποίος φέρεται να είχε προσκληθεί στη στέψη. Ο Aντριου και η Καμίλα ήταν παντρεμένοι από το 1973 έως το 1995 και διατηρούν φιλικές σκέψεις.