ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για τη στέψη του βασιλιά - Τι λέει Έλληνας από το Λονδίνο

Βασιλιάς Κάρολος
Associated Press

«Το Λονδίνο είναι γιορτινό, Το Μπιγκ Μπεν έχει φωτιστεί μπλε, κόκκινο και άσπρο. Υπάρχουν μεγάλες προετοιμασίες», ανέφερε ο Έλληνας με αφορμή τη στέψη του βασιλιά Καρόλου 

Έξω από παλάτι του Μπάκινγχαμ βρέθηκε ο Αυγουστίνος Γαλιάσος, ιδρυτής της πλατφόρμας Greek List, για να μεταδώσει το κλίμα από τις τελευταίες προετοιμασίες για τη στέψη του νέου βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας, Καρόλου Γ.

Περιγραφοντας στην ΕΡΤ τις προετοιμασίες και τον ενθουσιασμό του κόσμου που με σκηνές έχει κατασκηνώσει έξω από το βρετανικό παλάτι μετέφερε τη γιορτινή ατμόσφαιρα έξω από το Μπάκινγχαμ: «Το Λονδίνο είναι γιορτινό, Το Μπιγκ Μπεν έχει φωτιστεί μπλε, κόκκινο και άσπρο. Υπάρχουν μεγάλες προετοιμασίες. Έχουν φτιάξει ολόκληρη εξέδρα. Είναι μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Έχει σημαίες παντού» ανέφερε ο κ. Γαλιάσος λέγοντας ότι αύριο στις έξι το πρωί που θα ανοίξει για το κοινό το Πάρκο «περιμένουμε όλοι μαζί να γιορτάσουμε την ενθρόνιση του Καρόλου».

«Υπάρχουν 11.000 αστυνομικοί αυτή τη στιγμή και μάλιστα προχτές πιάσανε κάποιον οποίος πέταξε κάποια φιστίκια έξω από το έξω από το παλάτι. Έχουν κάνει τα πάντα» ανέφερε ο κ. Γαλιάσος λέγοντας ότι το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με τις διαδηλώσεις.

Ερωτηθείς πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος τη μέλλουσα βασίλισσα απάντησε ότι η αποδοχή της είναι περιορισμένη, περιγράφοντας ότι σε κατάστημα με αναμνηστικά δεν βρήκε κάτι να αγοράσει.

Αναφορικά με το κόστος της ενθρόνισης ο Έλληνας που ζει μόνιμα στο Λονδίνο απάντησε ότι η αντίστοιχη τελετή για τη μητέρα του Καρόλου, Ελισάβετ, πριν από 70 χρόνια στοίχισε 50 εκατ. ενώ τώρα θα ξεπεράσει τα 100 εκατ.

«Υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις σχετικά με τα χρήματα που θα ξοδέψουμε για την ενθρόνιση. Υπάρχουν βέβαια έσοδα αλλά και υπάρχουν αντιδράσεις» συμπλήρωσε ο ιδρυτής της πλατφόρμας Greek List o οποίος μίλησε για το πώς αντιμετωπίζει ο λαός το νέο βασιλιά και τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας.

Ωστόσο, επειδή το ενδιαφέρον του κόσμου για την φαντασμαγορική τελετή στέψης που θα γίνει αύριο Σάββατο, 6 Μαϊου, τόνισε θα υπάρχουν γιγαντοοθόνες στο Σεντ Τζέιμς Παρκ.