ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία - Κιλιντσντάρογλου: «Κίνδυνος προβοκάτσιας όταν θα κερδίσουμε στις εκλογές»

Τουρκία - Κιλιντσντάρογλου: «Κίνδυνος προβοκάτσιας όταν θα κερδίσουμε στις εκλογές»

Κίνδυνο προβοκάτσιας επισημαίνει για την επόμενη της 14ης Μαΐου ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου.

Το ενδεχόμενο να στηθεί προβοκάτσια έπειτα από ενδεχόμενη νίκη της αντιπολίτευσης στις εκλογές της Τουρκίας, εκφράζει ο πολιτικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Παράλληλα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «δικτάτορα» κι ενώ υπάρχει φόβος ότι ο Ερντογάν δεν θα παραδώσει την εξουσία σε περίπτωση ήττας.

Το ζήτημα αυτό αναζωπυρώθηκε μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι εάν ο Κιλιτσντάρογλου κερδίσει τις εκλογές της 14ης Μαΐου, «θα θεωρηθεί πραξικόπημα». Ο Σοϊλού υποστηρίχθηκε επίσης από τον επικεφαλής νομικό σύμβουλο του Τούρκου προέδρου, Μεχμέτ Ουτσούμ.

«Η απόδειξη πως το κράτος το κυβερνάει ένα άτομο... Πως ''εγώ κάνω οτιδήποτε, εγώ αποφασίζω’’. Βάζω τις κάλπες, αν βγω εγώ εντάξει, όμως αν χάσω τότε αυτό είναι ''πραξικόπημα’’. Υπάρχει αυτή η λογική. Βέβαια όπως ξέρουμε από την ιστορία, αυτή είναι η κλασική λογική ενός δικτάτορα» είπε χαρακτηριστικά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Tη νύχτα τον εκλογών όταν θα νικήσουμε. κανένας να μην βγει στους δρόμους… Να μην πανηγυρίζουν. Όλοι να μείνουν στα σπίτια τους. Άλλωστε όταν ξημερώσει τα αποτελέσματα θα ξεκαθαρίσουν και το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο θα αναγκαστεί να δώσει τα αποτελέσματα. Διότι αν βγουν για πανηγυρισμούς ίσως υπάρξουν προκλήσεις, προβοκάτσιες, ίσως βγουν στους δρόμους ένοπλοι παράγοντες. Άρα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο» προειδοποίησε ο ίδιος.