ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος: Το twitter «γλέντησε» τη στέψη – Ο βασιλιάς… ορκίζεται στην αυτοβιογραφία του Χάρι!

Κάρολος: Το twitter «γλέντησε» τη στέψη –  Ο βασιλιάς… ορκίζεται στην αυτοβιογραφία του Χάρι!

Βασιλιάς Κάρολος: Όπως πάντα οι χρήστες του twitter έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό...

Την προσοχή των χρηστών του twitter απέσπασε η ιστορική τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου με όλες τις παραδόσεις που εμπεριείχε και χάνονται στα βάθη των αιώνων.

Το τελετουργικό ξεκίνησε στις 12:20 ώρα Ελλάδος με τη λεγόμενη «Πομπή του Βασιλιά». Το βασιλικό ζεύγος με την Πολιτειακή Άμαξα του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου που την έσερναν έξι άλογα ράτσας Windsor Grey ξεκίνησε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με προορισμό το Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Στη 1.00 η ώρα ξεκίνησε η θρησκευτική τελετή, χοροστατούντος του προκαθημένου της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αρχιεπισκόπου του Καντερμπέρι Τζάστιν Γουέλμπι. Η τελετή γεμάτη συμβολισμούς και παραδόσεις διήρκησε δύο ώρες. Σε αυτήν αρχικά ο νέος βασιλιάς παρουσιάστηκε στο εκκλησίασμα και στη συνέχεια έδωσε όρκο σεβασμού του νόμου και προστασίας της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Στη συνέχεια έλαβε το χρίσμα και στο τέλος έγινε η στέψη με το Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου που χρονολογείται από το 1661 και ζυγίζει 2,21 κιλά.

Την ολοκλήρωση της τελετής ακολούθησε η λεγόμενη «Πομπή της Στέψης» όπου το βασιλικό ζεύγος με τη συνοδεία 4.000 στρατιωτικών μετέβη από το Αβαείο του Γουέστμινστερ στα Ανάκτορα, αυτή τη φορά με τη Χρυσή Πολιτειακή Άμαξα. Πρόκειται για μια άμαξα που κατασκευάστηκε το 1762.

Καθ' όλη την διάρκεια της τελετής η στέψη ήταν το πρώτο τρεντ στο twitter με τους χρήστες να φτιάχνουν μοναδικές εικόνες όπως τον Κάρολο να ορκίζεται στην πολυσυζητημένη αυτοβιογραφία του Χάρι που έβγαλε στη φόρα τα άπλυτα του παλατιού.

Πολλά ήταν τα σχόλια και για την πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Penny Mordaunt, η οποία παρέδωσε στον νέο βασιλιά το βαρύ Ξίφος του Κράτους «Sword of State».

Όπως έγινε γνωστό η Βρετανίδα πολιτικός και μέλος των Τόρις χρειάστηκε να προπονηθεί κάνοντας διάφορες ασκήσεις, αλλά και πους απς, για να μπορέσει να δυναμώσει και να κατορθώσει να κουβαλήσει άνετα το ξίφος στην τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου.

Την τιμητική της είχε και η Χρυσή Πολιτειακή Άμαξα που κατασκευάστηκε το 1762 και οι τουιτεράδες παρομοίωσαν με την άμαξα - κολοκύθα από το παραμύθι της Σταχτοπούτας.