ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Η πρώτη εμφάνιση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την σοβαρή περιπέτεια υγείας

Ιταλία: Η πρώτη εμφάνιση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την σοβαρή περιπέτεια υγείας

Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε, εμφανίστηκε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, μέσα από το νοσοκομείο

Την πρώτη του εμφάνιση ένα μήνα μετά την εσπευσμένη εισαγωγή του σε νοσοκομείο της Ιταλίας έκανε το Σάββατο 6 Μαΐου ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Μπερλουσκόνι, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε, εμφανίστηκε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, μέσα από το νοσοκομείο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρώτη φορά εδώ και ένα μήνα είμαι με πουκάμισο και σακάκι» ενώ καθόταν σε γραφείο μπροστά από το έμβλημα του Forza Italia.

Παράλληλα θέλησε να ευχαριστήσει τους οπαδούς του, καθώς τον βοήθησαν όπως είπε, να ξεπεράσει «μια πολύ επικίνδυνη πνευμονία».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ιταλός πολιτικός και επιχειρηματίας, ογδόντα έξι ετών, εισήχθη στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε στις 5 Απριλίου εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού και χρόνιας μορφής λευχαιμίας.

Επί 12 ημέρες έμεινε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ πλέον νοσηλεύετια σε απλό θάλαμο.

Όπως είπε, αν και θα ήθελε να είναι παρών στο συνέδριο του κόμματός του, το οποίο άρχισε την Παρασκευή, δεν πήρε εξιτήριο και μίλησε μέσω βίντεο.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν η κατάστασή του είναι σταθερή, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πότε θα βγει από το νοσοκομείο.