ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Το FBI εισέβαλε στο σπίτι του μακελάρη - Οι περίεργες κινήσεις και οι μαρτυρίες γειτόνων

Τέξας: Το FBI εισέβαλε στο σπίτι του μακελάρη - Οι περίεργες κινήσεις και οι μαρτυρίες γειτόνων
Twitter

O δράστης στάθμευσε έξω από το εμπορικό κέντρο στο Τέξας με ένα γκρι αυτοκίνητο και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 8 ανθρώπους.

Πράκτορες του FBI εισέβαλαν το πρωί της Κυριακής (7/5) στο σπίτι του μακελάρη του εμπορικού κέντρου του Τέξας, που άνοιξε πυρ και σκότωσε τουλάχιστον 8 ανθρώπους και άφησε άλλους 7 να χαροπαλεύουν στο νοσοκομείο, πριν τον εξουδετερώσει η Αστυνομία.

Ο 30χρονος δράστης ζούσε με τους γονείς του, σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, στο Ντάλας. Οι πράκτορες του FBI και αστυνομικοί του Ντάλας πήγαν στο σπίτι του για έρευνα και μίλησαν με την οικογένειά του.

Οι γείτονες δήλωσαν ότι ο άνδρας ζούσε εκεί από τότε που θυμούνται. Είπαν ότι ήταν πολύ ήσυχος, συχνά φορούσε κάποιου είδους στολή ασφαλείας, αν και δεν τον είχαν δει ποτέ με όπλο. Το γκρι Dodge Charger του ήταν πάντα παρκαρισμένο μπροστά από το σπίτι, είπαν οι γείτονες, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έλειπε αρκετά συχνά.

Το χρονικό της φονικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο δράστης στάθμευσε έξω από το εμπορικό κέντρο με ένα γκρι αυτοκίνητο και άνοιξε πυρ. Ο ένοπλος περπατούσε αργά στο πεζοδρόμιο και πυροβολούσε αδιακρίτως, είπε αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο WFAA. Βίντεο που κοινοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πελάτες να απομακρύνονται τρέχοντας από καταστήματα, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί.

Ένας αστυνομικός του Άλεν που βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο ανταποκρινόμενος σε μια άσχετη κλήση άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε προς το σημείο. Μάλιστα, εκείνος ήταν που πυροβόλησε τον δράστη. Βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει μία σορό που φέρεται να είναι του 30χρονου δράστη.

Στο βάθος φαίνονται, επίσης, πολλά σημαδεμένα οχήματα του αστυνομικού τμήματος του Άλεν να είναι σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση. Πίσω από τον άνδρα, ο οποίος είναι ντυμένος στα μαύρα, φαίνεται ένα όπλο στο έδαφος.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο ένοπλος ενήργησε μόνος του. Το κίνητρό του παραμένει άγνωστο προς το παρόν.

Δεκάδες πελάτες και υπάλληλοι απομακρύνθηκαν συνοδεία αστυνομικών προς την έξοδο του εκπτωτικού εμπορικού κέντρου Allen Premium Outlets, το οποίο φιλοξενεί περίπου 120 καταστήματα και βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ντάλας.

Τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ χαρακτήρισε «ανείπωτη τραγωδία» την επίθεση, διαβεβαιώνοντας ότι οι πολιτειακές αρχές είναι έτοιμες να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν οι υπηρεσίες στην πόλη Άλεν.

Οι επιθέσεις ενόπλων αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ, όπου από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 198 «mass shootings» (σ.σ. όρος που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές αρχές για επιθέσεις με πυροβόλα όπλα που έχουν ως απολογισμό τέσσερα ή περισσότερα θύματα), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive. Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί (σε αυτήν την χρονική περίοδο του έτους) από το 2016.

Σχετικές ειδήσεις