ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Γυναίκα επέζησε πέντε ημέρες στο δάσος, πίνοντας...κρασί - «Νόμιζα ότι θα πεθάνω»

Μία γυναίκα εξαφανίστηκε σε δάσος της Αυστραλίας
Μία γυναίκα εξαφανίστηκε σε δάσος της Αυστραλίας
Α.Ρ

Αυστραλία: Μία 48χρονη γυναίκα που εξαφανίστηκε σε δάσος στην πολιτεία της Βικτώρια επιβίωσε, πίνοντας επί πέντε 24ωρα ένα μπουκάλι κρασί που είχε στο αυτοκίνητό της

Μια 48χρονη γυναίκα επέζησε πέντε ημέρες εγκλωβισμένη σε δάσος στην Αυστραλία τρώγοντας γλυκά και πίνοντας έναμπουκάλι κρασί. Η Λίλιαν Ιπ ξεκίνησε για ένα σύντομο ταξίδι την Κυριακή, περνώντας μέσα από ένα πυκνό δάσος στην πολιτεία Victoria.

Όμως έπεσε σε αδιέξοδο αφού έκανε λάθος στροφή και το όχημά της κόλλησε στη λάσπη. Η γυναίκα που δεν πίνει - είχε μόνο ένα μπουκάλι κρασί στο αυτοκίνητο καθώς σχεδίαζε να το κάνει δώρο. Μετά από πέντε νύχτες εγκλωβισμού, την ανακάλυψαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης την Παρασκευή καθώς «χτένιζαν» την περιοχή στο πλαίσιο έρευνας.

«Το πρώτο πράγμα που ερχόταν στο μυαλό μου, ήταν νερό και τσιγάρο»», είπε η κα Ιπ στο 9News Australia. «Δόξα τω Θεώ η αστυνομικός είχε ένα τσιγάρο». «Νόμιζα ότι θα πεθάνω εκεί. Ολόκληρο το σώμα μου έκλεισε την Παρασκευή», είπε, προσθέτοντας ότι «ήταν έτοιμη να τα παρατήσει».

Καθώς έχασε την ελπίδα να βρεθεί ζωντανή, έγραψε ένα γράμμα στην οικογένειά της λέγοντας ότι τους αγαπούσε. Η κα Ιπ βρέθηκε περίπου 60 χιλιόμετρα (37 μίλια) μακριά από την πλησιέστερη πόλη και λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπορούσε να περπατήσει μακριά και έμεινε με το αυτοκίνητό της, δήλωσε η αστυνομία της Βικτόρια.

Είχε μόνο μερικά σνακ και γλυκά να φάει, και καθόλου νερό. «Το μόνο υγρό που είχε μαζί της η Λίλιαν, που δεν πίνει, ήταν ένα μπουκάλι κρασί που είχε αγοράσει ως δώρο στη μητέρα της, έτσι ώστε να μπορέσει να περάσει», είπε ο αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος Wodonga, Μάρτιν Τόρπεϊ.

«Χρησιμοποιούσε πολύ κοινή λογική για να μείνει με το αυτοκίνητό της και να μην περιπλανηθεί σε θαμνώδεις περιοχές, κάτι που βοήθησε την αστυνομία να μπορέσει να την βρει». Η κα Iπ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει θεραπεία για αφυδάτωση, αλλά από τότε επέστρεψε στο σπίτι στη Μελβούρνη.