ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: Μυστήριο με την είσοδό του στο παλάτι του Μπάκιγχαμ - «Μπήκε και βγήκε σε μισή ώρα»

O πρίγκιπας Χάρι
O πρίγκιπας Χάρι
Α.Ρ

Είσοδο αστραπή στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έκανε ο πρίγκιπας Χάρι, αμέσως μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, χωρίς να δει τη βασιλική οικογένεια. Η μυστηριώδης είσοδός του για «υλικοτεχνικούς λόγους» έγινε θέμα στις βρετανικές ταμπλόιντ 

«Μπήκε» πραγματικά ο δούκας του Σάσεξ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ μετά τη στέψη; Πηγές ισχυρίζονται οτι ο Χάρι επισκέφθηκε τη βασιλική κατοικία για «υλικοτεχνικούς λόγους» κατά τη διάρκεια της 45λεπτης διαδρομής του από το Αβαείο του Γουέστμινστερ μέχρι το Χίθροου. Ο «αντάρτης» πρίγκιπας του παλατιού «πέρασε λιγότερο από μισή ώρα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ» πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής για τις ΗΠΑ.

Πηγές είπαν ότι δεν είδε την οικογένεια για «πρακτικούς» λόγους καθώς ήταν όλοι τους πολύ απασχολημένοι. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το Σάββατο δείχνουν ότι ο Πρίγκιπας έφυγε από το Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 1.15 το μεσημέρι και μπήκε σε μια μαύρη BMW. Εντοπίστηκε να βγαίνει από τον αυτοκινητόδρομο Α4 στη 1.50 μ.μ. και να μπαίνει στο Χίθροου στις 14.00.

Η βιασύνη του Πρίγκιπα να φθάσει στο αεροδρόμιο έκανε στενά τα χρονοδιαγράμματα για οποιαδήποτε μακρά στάση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph έγινε για «υλικοτεχνικούς λόγους», για να απομακρυνθεί για λίγο από τα φώτα της δημοσιότητας μετά τη δίωρη τελετή. Η είδηση κυκλοφόρησε αφότου ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ εξέφρασε «λύπη» για την απουσία του πρίγκιπα Χάρι και έκανε πρόποση για «εκείνους που δεν ήταν εκεί» κατά τη διάρκεια του εορταστικού γεύματος της βασιλικής οικογένειας.

Ο Χάρι επέστρεψε στην Καλιφόρνια το πρωί της Κυριακής και ως εκ τούτου δεν πόζαρε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας για τα επίσημα πορτρέτα της στέψης και δεν ήταν στη Συναυλία της Στέψης. Πηγές είπαν στην Telegraph ότι η έλλειψη επαφής του πρίγκιπα Χάρι ήταν «πρακτική» και ότι ήταν πρόθυμος να επιστρέψει στη σύζυγο και τα παιδιά του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια ήταν απασχολημένη με την πομπή της στέψης.

Είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Χάρι βρέθηκε στο παλάτι μετά την κηδεία της βασίλισσας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Επισκέφθηκε τη Βρετανία νωρίτερα φέτος για μία σειρά από δικαστικές υποθέσεις, αλλά δεν είναι γνωστό αν είχε δει τον βασιλιά Κάρολο Γ' ή τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Καθόταν στην τρίτη σειρά για τη στέψη του πατέρα του και της Καμίλα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ - δύο σειρές δηλαδή πίσω από τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Είναι κατανοητό ότι ο πρίγκιπας Χάρι φορούσε αυτό που του ζητήθηκε να φορέσει, το οποίο ήταν ένα σκούρο πρωινό κοστούμι και γραβάτα, τα μετάλλιά του στο Αφγανιστάν και το Ιωβηλαίο καρφωμένα στο σακάκι του και ένα αστέρι του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος της βασιλικής οικογένειας, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' έκανε πρόποση στα τρία εγγόνια του, πρίγκιπα Τζορτζ, την Πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον Πρίγκιπα Λούις, που ήταν μεταξύ των σταρ του σόου της στέψης, Αλλά μίλησε και για «αυτούς που δεν ήταν εκεί» και ευχήθηκε στον άλλο εγγονό του Άρτσι, «χρόνια πολλά όπου κι αν ήταν». «Ήταν προφανώς μια πολύ γλυκιά στιγμή», είπε πηγή στο MailOnline.