ΚΟΣΜΟΣ

Χειμάρρα: Νίκη Φρέντι Μπελέρη στις εκλογές

Χειμάρρα: Νίκη Φρέντι Μπελέρη στις εκλογές

Νίκη Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα. Πανηγυρισμοί των Ελλήνων της Χειμάρρας σε πολλές περιοχές

Ο Φρέντι Μπελέρης νίκησε τις εκλογές στη Χειμάρρα και επικράτησε του Γκιόργκι Γκόρο

Η εκλογική καταμέτρηση εξελίχθηκε σε θρίλερ στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αλβανία και ιδιαίτερα στη Χειμάρρα με τους πολιτικούς συμμάχους του Έντι Ράμα να βλέπουν τη νίκη του Φρέντι Μπελέρη και να εμποδίζουν με κάθε τρόπο την καταμέτρηση.

Ωστόσο οι Έλληνες της Χειμάρρας δικαιώθηκαν και ο Φρέντι Μπελέρης κατάφερε να επικρατήσει του αντιπάλου του και συμμάχου του Ράμα. Ο αρχηγός του κόμματος της Ομόνοιας έδωσε μεγάλη μάχη και κατάφερε να επικρατήσει με 50,24% στις αυτοδιοικητικές εκλογές σημειώνοντας διαφορά 0,48% από τον Γκιόργκι Γκόρο.

Πανηγυρισμοί ομογενών για νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα

Στα χωριά επικρατεί κλίμα πανηγυρισμού με την ελληνική κοινότητα να νιώθει δικαιωμένη. Κάτοικοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και πανηγυρίζουν τη νίκη του Μπελέρη.

Οι ομογενείς καταφθάνουν στο εκλογικό κέντρο της «Ομόνοιας» για να συνεχίσουν όλοι μαζί τους πανηγυρισμούς, κάνοντας περήφανο τον Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος βρίσκεται ακόμα υπό κράτηση.

Η ιστοσελίδα Himara.gr έγραψε στη σελίδα της στο Facebook «Νενικήκαμεν».

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας 15/5 συγγενής του Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος συνεχίζει να είναι προφυλακισμένος στο νοσοκομείο Τιράνων, μίλησε στο Newsbomb.gr και μετέφερε το κλίμα από τη Χειμάρρα. «Προηγούμαστε στις ψήφους και δεν θέλουν να συνεχίσουν την καταμέτρηση και τσακώνονται επειδή κερδίζει ο Μπελέρης»

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει υπό κράτηση στις φυλακές Τιράνων μετά από απόφαση να προφυλακιστεί για δέκα ημέρες.

Παράλληλα στο νοσοκομείο υπό κράτηση βρίσκεται και το δεξί του χέρι. Παντελής Κοκαβέσης, καθώς κρίθηκε αναγκαία η παραμονή του εκεί λόγω πρόσφατης μεταμόσχευσης καρδιάς. Ο Κοκαβέσης είχε συλληφθεί λίγο μετά τον Φρέντι Μπελέρη, όταν αστυνομικοί του Ράμα τον πήραν από το σπίτι του.

Η οικογένειά του δεν έχει καμία επαφή μαζί του και δεν τους επιτρέπεται ούτε η τηλεφωνική επικοινωνία. Η γυναίκα του και το παιδί του, το οποίο είναι με ειδικές

«Δεν ξέρουμε πώς είναι ο γαμπρός μου. Ούτε να μιλήσουμε μπορούμε, ούτε να τον δούμε. Στο νοσοκομείο είναι ακόμα με δύο αστυνομικούς απ' έξω από το δωμάτιο του. Αυτό ξέρουμε μόνο», δηλώνει χαρακτηριστικά η συγγενής του Κοκαβέση.

Σχετικές ειδήσεις