ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision: Η Σουηδία ψάχνει την πόλη που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό - Έφαγε άκυρο από Στοκχόλμη

Eurovision: Η Σουηδία ψάχνει την πόλη που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό - Έφαγε άκυρο από Στοκχόλμη
Το Μάλμε

Στοκχόλμη και Γκέτεμποργκ, οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Σουηδίας δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την διοργάνωση της Eurovision το 2024 μετά την νίκη της Loreen

Μετά τη νίκη της Loreen στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 το Σάββατο, ο διαγωνισμός πηγαίνει τώρα στη Σουηδία.

Η νίκη της Σουηδίας είναι μόνο η αρχή, της πρώτης φάσης του διαγωνισμού αφού στη συνέχεια θα πρέπει να επιλεχθεί η διοργανώτρια πόλη.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η Στοκχόλμη έχει αρνηθεί την διοργάνωση του μουσικού διαγωνισμού και βολιδοσκοπείτε το Μάλμε (η τρίτη σε μέγεθος πόλη στη Σουηδία).

Σύμφωνα με τις αρχές του Μάλμε, η πόλη είναι έτοιμη να υποβάλει την προσφορά της για να φιλοξενήσει τη Eurovision 2024 στο Malmö Arena, το οποίο φιλοξένησε τον διαγωνισμό το 2013, αφού είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χώρος στη χώρα μετά το Tele2 και το Friends Arena στη Στοκχόλμη.

Ωστόσο, η Katrin Stjernfeldt Jammeh, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Μάλμε, δήλωσε ότι πριν υποβάλουν την προσφορά τους, πρέπει να εξετάσουν τις οικονομικές συνέπειες της φιλοξενίας μιας εκδήλωσης αυτού του μεγέθους. Το Μάλμε είναι ειδικός στη διοργάνωση του διαγωνισμού, αφού το έκανε δύο φορές, το 1992 και το 2013, μετά την πρώτη νίκη της Loreen.