ΚΟΣΜΟΣ

Mαντόνα: Στο σφυρί για πρώτη φορά προκλητικές φωτογραφίες από το λεύκωμα «Sex»

H Mαντόνα
H Mαντόνα
Α.Ρ

Οι φωτογραφίες από το εμβληματικό βιβλίο με τίτλο «Sex» της Mαντόνα βγαίνουν σε δημοπρασία, 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους

Η Mαντόνα είναι έτοιμη να επαναλάβει την ιστορία. Ο διάσημος οίκος δημοπρασιών Christie's ανακοίνωσε ότι μία σειρά φωτογραφιών από το εμβληματικό βιβλίο της με τίτλο «Sex» θα βγουν για πρώτη φορά σε δημοπρασία στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επετειακών εορτασμών για τη «βασίλισσα της ποπ».

«Ο οίκος Christie's είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμμετοχή του στον εν εξελίξει επετειακό για την επανέκδοση του Sex, του βιβλίου φωτογραφίας του 1992 που άλλαξε τους όρους», αναφέρει η δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του οίκου. «Στο πλαίσιο του έργου, ο οίκος Christie's θα παρουσιάσει το έργο Madonna x Meisel – The Sex Photographs σε μια δημοπρασία με περισσότερα από 40 έργα σε ζωντανή πώληση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 6 Οκτωβρίου του 2023», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η 64χρονη μουσικός γιόρτασε την ανακοίνωση, με αποσπάσματα από τις φωτογραφίες στο Instagram. Όπως έγραψε στη λεζάντα τα έσοδα από τη δημοπρασία θα ωφελήσουν τη φιλανθρωπική της οργάνωση Raising Malawi, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό «αφιερωμένο στον μετασχηματισμό της ζωής των παιδιών στο Μαλάουι μέσω της υγείας, της εκπαίδευσης και της κοινοτικής υποστήριξης».

Το βιβλίο που έγινε σημείο αναφοράς είδε το φως μια ημέρα αφότου η Mαντόνα κυκλοφόρησε το πέμπτο άλμπουμ της Erotica το 1992. Έμεινε τρεις ολόκληρες εβδομάδες στην κορυφή της λίστας με τα μπεστ-σέλερ των New York Times. Το έργο ξεκίνησε συζητήσεις για τη σεξουαλική αυτοέκφραση στη δεκαετία του '90 και συχνά θεωρείται σημείο καμπής στην καριέρα της.

Γράφτηκε από την Μαντόνα με φωτογραφίες τραβηγμένες από τον Steven Meisel και μερικές σκηνές γυρισμένες από τον Fabien Baron. Το βιβλίο το επιμελήθηκε ο Glenn O'Brien και κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου 1992 από τις Warner Books, Maverick και Callaway Books. Η Μαντόνα είχε μια ιδέα για ένα βιβλίο με ερωτικές φωτογραφίες, ωσπού τελικά αποφάσισε να συμμετέχει και η ίδια σε αυτό. Λόγω της σκανδαλώδους φύσης των φωτογραφιών και το χάος που δημιουργήθηκε με τα μέσα ενημέρωσης γύρω από αυτό, η Μαντόνα δεν το προώθησε όπως είχε προγραμματίσει, εκτός από ένα πάρτυ πριν την κυκλοφορία του και ορισμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ξεκίνησε τον εορτασμό της επετείου του βιβλίου, επικρίνοντας μέσω instagram όσους τη στοχοποίησαν για την «ελευθεριότητά» της, καθώς ενέπνευσε οπως είπε μια ολόκληρη νέα γενιά σταρ. «Πριν από τριάντα χρόνια δημοσίευσα ένα βιβλίο με το όνομα S.E.X. εκτός από φωτογραφίες με γυμνό...Έγραψα επίσης για τις σεξουαλικές μου φαντασιώσεις και μοιράστηκα την άποψή μου για τη σεξουαλικότητα με ειρωνικό τρόπο».

«Πέρασα τα επόμενα χρόνια μιλώντας σε συνεντεύξεις σε στενόμυαλους ανθρώπους που προσπάθησαν να με ντροπιάσουν επειδή ενίσχυσα τον εαυτό μου ως γυναίκα. Με αποκαλούσαν μάγισσα, αιρετική και διάβολο. Τώρα η Cardi B μπορεί να τραγουδήσει για όλα αυτά. Η Kιμ Καρντάσιαν μπορεί να κοσμεί το εξώφυλλο οποιουδήποτε περιοδικού και η Mάιλι Σάιρους μπορεί να...μπαίνει σαν μια μπάλα που καταστρέφει» είπε συνοδεύοντας την ανάρτηση με ένα emoji κλόουν.