ΚΟΣΜΟΣ

Ένα ακόμα βασιλικός γάμος: Ο πρίγκιπας Λουδοβίκος της Βαυαρίας παντρεύτηκε μια... κοινή θνητή

Ένα ακόμα βασιλικός γάμος: Ο πρίγκιπας Λουδοβίκος της Βαυαρίας παντρεύτηκε μια... κοινή θνητή

Εκτός από τις βασιλικές οικογένειες που γνωρίζουμε, υπάρχουν πολλοί ακόμη παλιοί, ιστορικοί οίκοι και γαλαζοαίματοι χωρίς βασίλειο σε όλο τον κόσμο - Ένα από τους εκπροσώπους αυτών των οίκων παντρεύτηκε σήμερα - Ο λόγος για τον πρίγκιπας Λουδοβίκο της Βαυαρίας 

Ο πρίγκιπας Λουδοβίκος της Βαυαρίας παντρεύτηκε σήμερα την Sophie-Alexandra Evekink σε μια πολυτελή τελετή στη Γερμανία.

Το ζευγάρι, που επιβεβαίωσε τον αρραβώνα του τον περασμένο Αύγουστο, παντρεύτηκε στο St Kajetan του Μονάχου σήμερα το πρωί, όπου εκατοντάδες άνθρωποι παρατάχθηκαν στους δρόμους για να δουν την πανέμορφη νύφη.

Η 32χρονη Sophie γεννήθηκε στη Σιγκαπούρη, έχει ολλανδο-καναδική καταγωγή και σπουδάζει Εγκληματολογία.

Ο Λούντβιχ γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1982 στο Landsberg am Lech. Είναι γιος του πρίγκιπα Λεοπόλδου και της πριγκίπισσας Κατρίνα της Βαυαρίας.Advertisement

Είναι το τρίτο παιδί και ο πρώτος γιος του ζευγαριού. Είναι τρίτος στη σειρά διαδοχής του Οίκου του Βίττελσμπαχ, την πρώην βασιλική οικογένεια της Βαυαρίας.

Είναι, ακόμη, ο τρισέγγονος του τελευταίου βασιλιά της Βαυαρίας, Λουδοβίκου του Γ’.

Ο 39χρονος πρίγκιπας έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και νομική ενώ έχει εκπαιδευτεί από τον ξάδελφό του, Δούκα της Βαυαρίας, στο Estate Management του βασιλικού οίκου.

Ακόμη, είναι πρόεδρος του Hilfsverein Nymphenburg, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που ιδρύθηκε το 1964 από τη βασιλική οικογένεια και τον Βαυαρικό Ερυθρό Σταυρό, με δραστηριότητες στην αναπτυξιακή βοήθεια.

Το 2015, ίδρυσε το «Learning Lions», μια ΜΚΟ που βοηθά νεαρούς από φτωχιές, αγροτικές περιοχές της Ανατολικής Αφρικής να βρουν δουλειά και ευκαιρίες για καλύτερη ζωή στον τόπο τους. Ο ίδιος περνά τον περισσότερο χρόνο του πλέον στην Κένυα.

Συχνά, παίρνει μέρος σε δράσεις στην πατρίδα του, φορώντας την παραδοσιακή στολή της Βαυαρίας με το πράσινο καπέλο, το γκρι σακάκι, το κοντό παντελόνι και τις τιράντες.