ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η «σκόνη μαϊμούς» τρομοκρατεί τις γειτονιές - Άνθρωποι-«ζόμπι» κυκλοφορούν στους δρόμους

Βρετανία: Η «σκόνη μαϊμούς» τρομοκρατεί τις γειτονιές - Άνθρωποι-«ζόμπι» κυκλοφορούν στους δρόμους

Ανάστατοι οι κάτοικοι σε γειτονιές της Βρετανίας, οι οποίοι βλέπουν χρήστες της «σκόνης μαϊμούς» να βγαίνουν στους δρόμους

Ανησυχία προκαλεί στην βρετανική κοινωνία ένα βίντεο ντοκουμέντο από την πόλη Στόουκ, με χρήστες μιας επικίνδυνης ναρκωτικής ουσίας να κυκλοφορούν στους δρόμους σαν «ζόμπι».

Στις εικόνες που κατέγραψε η Daily Mail διακρίνονται νεαροί που έχουν κάνει χρήση της «σκόνης μαϊμούς», μια ναρκωτική ουσία η οποία προέρχεται από το φυτό khat και έχει απαγορευτεί στη Βρετανία.

Οι χρήστες, οι οποίοι αν εντοπιστούν μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκισης για κατοχή ή έως και 14 χρόνια για προμήθεια της ουσίας, φαίνονται στο βίντεο σε τραγική και απελπιστική κατάσταση.

Στα πλάνα που προκαλούν τρόμο και αποτροπιασμό, διακρίνεται ένας άντρας με μια τσάντα στην πλάτη να σκοντάφτει και να μην κινεί καθόλου τα χέρια του, έπειτα από τη λήψη του ναρκωτικού.

Οι χρήστες γεμίζουν τους δρόμους με σκουπίδια, ενώ άλλοι ξαπλώνουν με τις παρέες τους σε πάρκα και κάνουν εμετό μπροστά στους περαστικούς.

Τις τελευταίες εβδομάδες η αστυνομία του Staffordshire έχει κατασχέσει περισσότερα από 10 κιλά «σκόνης μαϊμούς» αξίας άνω των 100.000 λιρών.