ΚΟΣΜΟΣ

Παιδοκτονία στις ΗΠΑ: «Έχω χάσει τον ύπνο μου», λέει η σερίφης του Αϊντάχο

Παιδοκτονία στις ΗΠΑ: «Έχω χάσει τον ύπνο μου», λέει η σερίφης του Αϊντάχο
Associated Press

Ο πατέρας της 33χρονης ήταν ο πρώτος που είδε την κόρη και τον εγγονό του νεκρούς.

Σοκαρισμένοι είναι οι συγγενείς και οι γείτονες μίας γυναίκας από το Αϊντάχο των ΗΠΑ, η οποία πυροβόλησε τον γιο της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η 33χρονη Elizabeth Lawley, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, και ο 2 ετών γιος της βρέθηκαν νεκροί το βράδυ της Τετάρτης μέσα στο σπίτι του πατέρα της.

Ο πατέρας της Lawley ήταν ο πρώτος που είδε την κόρη και τον εγγονό του νεκρούς, ενώ όπως προέκυψε στην πορεία από την έρευνα της Αστυνομίας, η γυναίκα σκότωσε τον γιο της. «Η έρευνα έδειξε ότι η Lawley πιθανότατα σκότωσε τον γιο της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε», ανέφερε η αστυνομία. Η Lawley ήταν έξι μηνών έγκυος όταν διέπραξε την δολοφονία-αυτοκτονία, δήλωσαν οι αστυνομικοί.

Οι γείτονες είπαν ότι επέστρεψε στο σπίτι του γύρω στις 6 το απόγευμα, υπέθεσε ότι η κόρη του και το εγγόνι του κοιμόντουσαν σε ξεχωριστό δωμάτιο του σπιτιού. Στις 8:30 μ.μ. πήγε να ελέγξει τι κάνουν και βρήκε τα πτώματά τους.

«Στα 19 χρόνια υπηρεσίας μου στην κομητεία Shoshone, δεν έχω δει ποτέ τόσο συντετριμμένη την κοινότητά μας. Σήμερα ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη μέρα για την οικογένεια, για το γραφείο μας και για όλους τους πολίτες» δήλωσε η σερίφης Holly Lindsey σχετικά με την τραγωδία.

«Μπορεί να έχω στερηθεί τον ύπνο μου, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι πόσο πολύτιμη είναι η ζωή. Φιλήστε τον/την σύζυγό σας, αγκαλιάστε τα παιδιά σας, τηλεφωνήστε στους γονείς σας και στα αδέλφια σας για να τους μιλήσετε – μην θεωρείτε τίποτα από αυτά δεδομένο… ούτε για ένα λεπτό».